אני גרושה מזה כשנה וחצי.בתנו המשותפת היום בת 3.5 והתגרשנו דרך הסכם בביה"ד הרבני.לאחרונה, התקיים דיון בביה"ד הרבני בנושא הסדרי ראיה. הוא ביקש שמעתה ואילך, בתנו לא תישן אצלו, אלא תבקר אצלו פעמיים בשבוע,אך ללא לינה.ורק בכל סופ"ש שני, תלון אצלו. (עד הדיון זה כלל לינה).עניתי בפזיזות וללא מחשבה מעמיקה בנושא והסכמתי. כעת, איני עובדת ומתקשה מאוד עם ההסדר החדש שהתקבל ואושר(יש לציין בהסכמתי וכיום אני מתחרטת).נקבע שזהביקורים יהיו ללא לינה באופן זמני עד שיערך תסקיר של עו"ס ומשם יוחלט.
השאלה שלי היא כזו:האם אוכל כעת לפתוח תיק בבימ"ש לענייני משפחה(למרות שהדיון התקיים בביה"ד) ולנסות לשנות זאת. טובת הילדה היא שיישמר קשר רציף עם אביה ויכלול לינה וכמובן, גם להקל עליי מבחינה כלכלית, כי אני נאלצת להשתמש בשירותים בתשלום עבור שמרטפות.
תודה מראש
שלום לך,
הגעתם להסכם ואף הסכמת לסמכות בית הדין כרבני ולכן בסמכותם להכריע בעניין.
יחד עם זאת, ההחלטה הינה זמנית ופקידת הסעד אמורה לבחון את טובת הילד ועלייך לשכנע שיש לקבוע הסדרי לינה. כמו כן, אם יחליטו על הסדרים ללא לינה תבקשי הגדלת סכום המזונות שנפסקו או דמי טיפול וכיו״ב. באפשרותך לפנות ליעוץ או יצוג ע״י עו״ד בצורה מקצועית ופרטנית, בכדי למצות האפשרויות שבפנייך.
בהצלחה,
אתי שקד, עו״ד
מנהלת הפורום
משרד שקד פוליבודה לדיני משפחה וירושה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר