לפני שאבי נפטר הוא עשה צוואה שבה חילק את הרכוש ביני לבין אחי חצי חצי. בשלב מסוים חתמתי בפני אחי על כתב ויתור שבו ציינתי כי אני מוכן לקבל 50% מכלל הרכוש של אבי בתמורה כספית. אחי מכר את הדירה של אבי ונתן לי 50% מהסכום. מסתבר כי ישנו גם חשבון בנק ע"ש אבי המנוח אולם אחי, שהוא מורשה בחשבון, אינו מעוניין לומר לי מה הסכום שיש בחשבון ומסרב לתת לי את חלקי. מה אתם ממליצים לי לעשות במצב כזה? אם אני לוקח עורך דין ופונה לבית המשפט לענייני משפחה, מה גובה שכר הטרחה שנהוג במקרים כאלה של סכסוך בגלל צוואה? אנא תשובתכם.
תודה.
שלום רב
חשוב להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום הואיל ויש לבדוק על אילו מסמכים והסכמות חתמת. במידה ואכן, כפי שאתה מציין, הסכמתם כי אחיך ייעביר לך את מחצית הכספים הרי שהוא חייב לעשות זאת . במידה והוא לא עושה זאת תאלץ לפנות לבית המשפט כמובן בעזרת עו"ד .
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
משרד עוה"ד בתיה אשורי מתמחה בדיני משפחה, ירושה ומקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
בתיה, תודה על תגובתך המהירה. מה גובה שכר הטרחה שנהוג לשלם אם תובעים במקרים כאלה, בבית משפט.
שו שלום
לגבי גובה שכה"ט הרי שזה אינו מחיר אחיד ותלוי בגורמים רבים להצעת מחיר עליך לפנות לעורך הדין שבחרת
בברכה
בתיה אשורי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר