שלום רב,
אני חי עם בת זוג ועם הבן שלה מנישואים קודמים בדירה משותפת ואנו מיועדים להתחתן. (הגרוש שלה אינו בארץ ולא משתתף בהוצאות הילד).
רציתי לדעת, מהן החובות שלי כלפי הבן שלה שגר איתנו, האם ניתן לעגן בהסכם ממון הוראות, כמו למשל: שאני לא אצטרך גם לכסות את הוצאות הבן (לפחות הוצאות חריגות וגבוהות). האם יש חובה אוטומטית על הבעל להשתתף במחצית מלוא הוצאות
מה קורה עם נכסים שארש בעתיד מהוריי ומה לגבי כספים ונכסים שיש בבעלותי היום – והשלכתם לגבי הבן שלה? האם ניתן לנהל חשבון משותף וחשבונות נפרדים ושהוצאות הבן שלה (החריגות) ישולמו מתוך החשבון הנפרד שלה? האם הסכם ממון קובע גם את דרך ההתנהלות היומיומית או רק מה קורה במקרה של גירושים?
תודה רבה !
נדב שלום
בעיקרון אין לך חובות כלפי בנה מנישואין קודמים של זוגתך . אולם במקרה זה הייתי ממליצה מאד לחתום על הסכם ממון .
בהסכם ממון ניתן לכלול את כל מה שרוצים לרבות מהלך החיים המשותפים וכן למקרה של פרידה או חו"ח מוות.
עליך להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום הואיל ובמסגרת הפורום לא ניתן לענות על כל השאלות.
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
משרד עוה"ד בתיה אשורי מתמחה בדיני משפחה , ירושה מוקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר