אבי הוריש בירושה דירה מחצית לאחותי ומחצית לביתי הקטינה אני אפוטרופוס על אחותי וגם על ביתי הקטינה ובנוסף מנהלת העיזבון(כך כתוב בצוואה) . עברו 3.5 שנים מאז שאבי נפטר ועדיין לא הגשנו בקשה לקיום צוואה (ויש גם צו ירושה על חלק מהדירה) .
יש לי 2 שאלות
1.בצוואה כתוב שאני יפתח חשבון בנק לביתי וגם לאחותי(הבוגרת) ואני ידאג מכספים אלו למחייתה של ביתי ושל אחותי.
אני בעלי וביתי גרים בדירה ומשלמים לאחותי שכירות ישירות לחשבון הבנק שלה ולביתי לא משלמים כלום ולא פתחנו חן בנק. לקחנו את הכסף למחייתה .
האם כשנגיש בקשה לקיום צוואה וצו ירושה ידרשו ממני לשלם את השכירות לביתי או שזה באמת מתקזז עם זה שכתוב שאני ידאג מכספים אלו למחייתה.
2. מה יכולים לעשות לי אם 3.5 שנים לא הגשתי בקשה לקיום צוואה וצו ירושה, האם יכולים להגיד שאני לא מספיק אחראית ואני לא יהייה אפוטרופוס על ביתי הקטינה ולא מנהלת העיזבון?
אם אפשר הסבר מפורט,תודה רבה.
עליזה שלום
השאלות ששאלת אינן פשוטות ואינן מתאימות לתשובות במסגרת הפורום . עליך להיוועץ בעו"ד המתמחה בירושות.
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
משרד עו"ד בתיה אשורי מתמחה בדיני משפחה ירושה ומקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר