שלום,
אני מעוניינת לצאת מדירה שקניתי עם בן זוג (פרק ב', לא נשואים, ללא הסכם ממון). תשלום המשכנתא החל לפני כשנה וכן יש 2 הלוואות שלקחנו לצורך הדירה והמשכנתא. כל אחד מחזיר את ההלואות בנפרד. להחזר המשכנתא יש חשבון משותף.
האם אפשר "לצאת" מהמשכנתא (שהוא ימשיך לשלם הכל בעצמו) ובהנחה שכן, כל מה ששילמתי עד כה (החזרי הלוואה ומשכנתא) יישארו שלו (בערך הבית או אם ימכור אותה בעתיד). האם יש לי זכות לדרוש את הכספים האלה ממנו למרות שזו תקופה קצרה? האם יוכל לטעון נגדי שכאילו שילמתי שכירות?
מיקי שלום
ביטול חיוב במשכנתא ניתן לבצע רק בהסכמת הבנק שאז את תעבירי את חלקך בדירה לבן זוגך.
לגבי החזרים , נראה כי לא תקבלי החזרים הואיל ולאחר שנה של החזרים חוב המשכנתא הינו גדול יותר מהסכום שנטלתם (בשנים הראשונות רב ההחזרים הינם בעבור הריבית בלבד וסכום מזערי בעבור הקרן.
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
משרד עוה"ד בתיה אשורי מתמחה בדיני משפחה, ירושה ומקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
ובכל זאת? עדיין התשלומים הם עבור הבית שלכאורה של שנינו. מה זה משנה אם זו המשכנתא עצמה או ריביות? עדיין שילמתי את חלקי. לא הבנתי מדוע לא מגיע לי החזר של מה ששילמתי.
אודה לך על תשובה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר