שלום רב,
הנני רווקה ועומדת ללדת בקרוב מאוד. אני ואבי התינוקת יצאנו תקופה קצרה מאוד. ולאחר כניסתי להריון נפרדנו. לא היינו בקשר כל ההריון. כיום דורש האב ששם התינוקת הפרטי יבחר ע"י שנינו וששם משפחה יהיה שם משפחתו ואם לא אז שם משפחתו ואח"כ שם משפחתי. הנני מסרבת לקבל את שם משפחתו בשני האופנים וגם מתנגדת לשיתוף פעולה לגבי שם המשפחה הפרטי (בין היתר בגלל שהאב והוריו לא רצו את ההריון או כל חלק בו, לא עזרו ולא תמכו עד לרגעים אלו).
מה החוק אומר בנדון. הבנתי שבימ"ש יכול לקבל תביעתו לקבל את שם משפחתו בנוסף לשלי על אף מה שכתוב בחוק השמות. כמו-כן אני עוזבת מהמרכז לדרום להיות קרובה לאמא שלי שתעזור לי. האם יחייב אותי בימ"ש להביא את התינוקת במסגרת הסדרי הראיה לאמצע הדרך?..מהם ההסדרי הראיה הנהוגים לתינוקת שרק נולדה?. תודה
גל,
נכון לכרגע הוא אינו בן זוגך ואת אינך חייבת לו דבר.
את אפילו לא מחוייבת לקרוא לו ללידה בוודאי שלא לרשום את שמו.
אם ירצה יצטרך ראשית, להגי שתביעה לטעון לאבהותו ואם כן, אז יוכל לבקש בקשות לגבי שם וכו'.
זה נכון גם לעניין הסדרי הראייה - כרגע אין לו מקום בחיי העובר כי אינו בעלך ואינו רשום ככזה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר