לפני פסיקת מזונות ולאחר הגשת הסיכומים אחד הילדים עבר להתגורר איתי. הגשתי בקשה להפחתת מזונות זמניים בגין המעבר.
לאחר הבקשה התקיים דיון רכושי והשופט כתב בפרוטוקול שעדיין לא עבר מספיק זמן כדי לקבוע שהילד עבר (עברו אז רק חודשיים וחצי) אך אם יעבור מספיק זמן תהיה לכך השפעה על המזונות וקצבת המל"ל.
חמישה חודשים לאחר שהילד עבר להתגורר איתי ניתן פסק דין במזונות. בפסק הדין לא היה זכר לעובדה שהילד עבר להתגורר איתי.
מאז במשך 9 חודשים אני משלם עליו מזונות למרות שהוא אצלי (כ-2000 ש"ח בחודש).
אצל השופט עומדת בקשה פתוחה להפחתת מזונות אך כאמור יש כבר פסק דין בתיק. הבקשה הוגשה קודם לפסק הדין אך לא נידונה מעולם ולא התקבלה בה החלטה.
מה עושים?
הגברת ערערה על פסק הדין ובתגובה ציינתי שהילד עבר אלי ואני אמור לקבל עליו מזונות.
האם השופט במשפחה יכול עדיין לדון בבקשה להלחליט על הפחתה?
האם אפשר להגיש תביעה במשפחה להפחתת מזונות?
האם להסתפק בערעור שכנגד שהוגש כבר למחוזי?
לא ברור לי מהו המצב המשפטיח וכיצד אני מצליח להפחית את המזונות שהרי על פי החוק והדין האישי אני לא צריך לשלם מזונות שכן אני מכלכל את הילד בביתי.
שמוליק,
ראשית ברור שיש לטפל מייד בעניין הפחתת מזונות הילד.
אני הייתי מנסה להפעיל להחיות את הבקשה להפחתה שמונחת כבר אצל השופט בכדי שההפחתה תבוצע רטרואקטיבית מיום הגשת הבקשה.אם לא תצליח אזי, הייתי מגישה תביעה חדשה או מגישה ערעור נגדי על החלטת השופט שהתעלם בפסק דינו מעניין מעבר הילד , עובדה שכבר הייתה בידיעתו.
מה שיותר זול ויותר מהיר.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר