שלום רב,
אני גרוש כ 12 שנה. בני היום בן 14. עד היום הוא היה אצלי פעם בשבוע מהביה"ס ועד הערב. וכל שישי שבת שני. וכל פעם נוספת שגרושתי איפשרה)לעתים רחוקות).
בזמן האחרון, הביע הבן את רצונו לעבור לגור אצלי לאחר שלטענתו, קשה לו לחיות עם אימו. הוא הביע טענות אלו גם מול אימו.
התחלנו תהליך של הדברות בנושא. הבן נחרץ בדעתו לעבור אלי.
כמובן שאין מאושר ממני. היום אני נשוי בשנית, עדיין ללא ילדים.
גרושתי לא נשואה.
שאלתי ממוקדת בנושא המזונות. אני משלם היום 2,500 ש"ח מזונות כולל הכל, על פי פסק דין, לילד אחד!!! כך היה לאורך כל השנים.
האם היום כאשר הילד יעבור אלי. גרושתי תשלם לי מזונות? האם זה אוטומטי. או עלי לדרוש זאת בתביעה. האם כדאי להגיע להסכמה של פחות ממה שאני משלם.
או שבכלל אין מחויבות של האשה למזונות.
יש לציין, היא עובדת ומרוויחה כ- 9,000 ש"ח ועבדה לאורך כל השנים.
מה אומר החוק?
אני כמובן אסתפק גם בסכום נמוך מכך. כי לדעתי זה סכום עצום לתשלום.
טענתי כל השנים, וגם עכשיו כשהמצב מתהפך, אני ממשיך לטעון.
תודה מראש על האפשרות לשאול,
ועל התשובה,
שלכם,
שחף
שחף,
ראשית , בוודאי שצריך להפחית את המזונות ולהותיר סכום סמלי בידיה של גרושתך, אם בכלל - זה תלוי כבר בשופט.
אם את היכול להגיע להסכמה ואז לאשר אותה בבית משפט, מה טוב, זה יהיה נעים יותר וזול יותר.
בכל מקרה אם אין הסכמה אתה מחויב לפנות לביהמ"ש הן בעניין החלפת המשמורת והן בעניין ביטול המזונות.
בהצלחה
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על התשובה.
כלומר , גם אם הבן אצלי במשמורת מלאה.
אני עדיין צריך לשלם מזונות?
היכן שיוויון הזכויות, שארגוני הנשים מדברות עליו כל הזמן?
נשמע לי מוזר. לא רק שהיא לא משלמת לי, או לפחות לא לשלם כלום.
על פי החוק אני עדיין צריך לשלם לה?
בטוח?
שחף,
בטוח זה רק המוות.
ההלכות הן כאלו:
א. אם הילד עובר אליך והוא מעל גיל 15 אתה עוד יכול לתבוע אותה ולבקש ממנה להשתתף במזונות.
ב. אם הוא פחות מגיל 15 או שיבטלו לך לחלוטין את המזונות או אם עדין יש הסדרים קבועים של ראייה ,בין האימא לבנה - תצטרך לתת לה סכום של כ - 500 ש"ח לדמי אירוח כשהילד מתארח אצלה...
ג. אם אין קשר כלל וכלל בין האימא לילד אז יבטלו לחלוטין את המזונות.
תלוי היכן אתה עומד
אין שחור ולבן בבית המשפט
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה מיכל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר