אני ובעלי בהליך גירושין החל מנובמבר 2010 מנישואין אלו נולד ילד כיום בן 6.5 הגשתי תביעה למזונות בבית משפט לענייני משפחה ונקבע דיון לאפריל הקרוב כיום אנחנו מתגוררים עדיין תחת אותה קורת גג הבית הוא בית שלנו הבעל מוכן להגיע להסכם גירושין כאשר הוא מתנה זאת בהשתתפותי במחצית מהוצאות אחזקת הדירה.
א. האם חובתי להשתתף במחצית מהוצאות אחזקת הדירה אציין כי אינני עובדת ומשתכרת רק מדמי אבטלה.
ב. ממקום עבודתי הקודם מגיע לי כסף עבור 3 חודשי משכורת הבעל רוצה מחצית מהסכום הנ"ל במעמד חתימת ההסכם (קיזוז הסכום הנ"ל ממחצית חלקי בדירה אביו רוכש את הדירה) אציין כי אני טרם קיבלתי כספים אילו ממקום עבודתי הסברתי לו כי יקבל את המחצית ברגע שאני אקבל את הסכום הנ"ל.
בעלי מרוויח סכום של 7,000 ש"ח ברוטו בתלוש המשכורת אך בתביעתי למזונות צירפתי דפים בהם ניהל הבעל רישום של כספים שלא מעבודתו אלא ממקור פרנסה אחר במשך כ 5 שנים קודם לתביעה
א. מה הסיכוי שלי לגבי גובה המזונות?
ב. האם בית המשפט יתייחס לכספים אילו?
ג. אציין כי לגבי המדור טוען בעלי כי מגיע לי רק 30% משכר הדירה ולא יותר מ 700 ש"ח כמו כן באם אתגורר בעתיד עם שותף לחיים יבקש לקזז 50% מהמדור האם זה חוקי?
אודה על תשובתכם המהירה בהקדם!!!
אסי,
שאלת הרבה שאלות שחלק מהן דורש הסבר מורכב ולא באינטרנט.
אענה על מה שקל יותר לענות:
א. לגבי השתתפות באחזקת הבית - תמשיכו לנהוג כפי שנהגתם עד כה - זו שאלה שקשה לענות עליה כך סתם...
ב. כל צבירה שצברתם במהלך חיי נישואיכם ממקום העבודה גם שלך וגם שלו -צריכה להתחלק חצי חצי.
אולי לך מגיע יותר ממקום העבודה שלו.
ג. עם בעלך בשנים האחרונות כבר לא עובד בעוד מקום עבודה ,זה לא נראה לי כל כך רלוונטי היום.
ד. מגיע לך עבור הילד 33% מגובה שכ"ד ממוצע באזור מגוריכם.
ה. אם תחיי עם שותף, ביהמ"ש לא יתייחס לסוגייה עתידית לא ידועה זו ברגע הפסיקה העכשווית. בימ"ש פוסק לפי העובדות בשטח ביום מתן הפסיקה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר