בהסכם כתוב "... ועד שהגיע לגיל 18, או עד סיימו את ביה"ס התיכון, לפי המאוחר ביניהם."
18 כבר עבר והתאריך ידוע וברור אבל לא ברור
מתי הוא המועד בו מסתיים בית הספר התיכון?
אפריל, בו יוצאים השמיניסטים לחופשה ולא חוזרים ללמוד יותר?
יוני שהוא המועד ה"רשמי" של משרד החינוך?
יולי שבו מועדי הבגרויות האחרונים?
שלום אריאל,
אמנם ההסכם במלואו אינו מוצג בפניי ותשובתי מסויגת בשל כך, אך כעקרון לפי לשון ההסכם מזונות מלאים ישולמו עד מועד הסיום הרשמי של שנת הלימודים (נדמה לי סוף יוני). אני מניחה שאח״כ כתוב שזה יורד לשליש.. כך בדרך כלל.
נקודה למחשבה - המזונות הם של הילד/ה שלך ומדובר רק בחודש נוסף של הבגרויות אז מעבר לפן המשפטי מציעה לחשוב כיצד זה ישפיע רגשית על הבן/הבת..
בברכה,
אתי שקד, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אתי שלום,
תודה רבה על תשובתך. משמח אותי מאוד לראות את הרגישות לפן שאיננו משפטי, ואני חייב לומר שאני מסכים איתך לחלוטין במישור העקרוני.
ברם, מעשית, בתי מתגוררת איתי מרצונה וע"פ בחירתה מזה כ 4 שנים ועם זאת, המשכתי לשלם את דמי המזונות לאמה, כפי שנקבע בהסכם.
מעשית, לטעמי, שנת הלימודים מסתיימת בתחילת חופשת הפסח ולכן העליתי את שאלתי, כדי לדעת כיצד לנהוג באופן מעשי.
שוב תודה
ראשית, תודה על דבריך.
שנית, לאור הנתונים שהוספת, לפיהם הילדה מתגוררת איתך כבר 4 שנים מרצונה, אני מניחה שאתה דואג לצרכיה ויחסיכם טובים. חשוב לי להוסיף שהיות ובתך עברה את גיל 18 היא עומדת ברשות עצמה מבחינה משפטית ולכן לאמא אין זכות להגיש הליכים הקשורים למזונות הילדה. הזכות שמורה רק לבתך, ככל שתהייה מעוניינת..
היכן קיבל ההסכם תוקף של פס"ד?האם הגשת הליכים לביטול / הפחתת מזונות ו/או הליך אחר לאור מגורי הבת אצלך?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
כן, ודאי שההסכם קיבל תוקף של פס"ד בבית המשפט. יחד עם זאת, כאמור, החלטתי להמשיך ולשלם את דמי המזונות למרות מעבר בתי אלי וברור שאני דואג לרווחתה ומשלם, בעצם פעמיים - וכל זה בהסכמה ומרצון. לא הגשתי בקשה לשינוי או ביטול ההסכם וכיום זה כבר בבחינת "מים מתחת לגשר."
עכשיו כשהגיע מועד סיום ההסכם עם אמה, נותר רק להסכים על ה"תחום האפור" ולהחליט מתי בפועל הוא יום "סיום הלימודים התיכוניים".
תודה תודה,
אריאל
מבינה את עמדתך, שהרי מעשית הבת מסיימת להגיע ללימודים בפסח אולם כפי שציינתי מבחינה משפטית לשון ההסכם מתייחסת לעניות דעתי למועד הרשמי של סיום שנת הלימודים. יחד עם זאת, נתון שחשוב לגביך ולכן אחזור עליו- כיום משהבת הגיעה לגיל בגרות, הזכות לפתוח בהליך כלשהו נגדך בעניין המזונות - בין אם מדובר בתביעה בבית משפט ובין אם בהליך גבייה בהוצאה לפועל - נתונה לבת ולא לאמא..
בברכה,
אתי שקד, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אין לי חשש מהליכים או מתביעה ולעניות דעתי, לא נגיע לשם. אני מנסה למצוא פתרון שיספק את כל הצדדים, או לפחות את רובם, כי בסופו של דבר, עדיף לשבת בנחת מול הים ולצפות בדגים (או משהו כזה) מאשר לריב על שטויות...
שוב, המון תודה על שעזרת לי לחדד את עמדתי, נראה לי באמת שמועד הסיום ע"פ משרד החינוך - 20 ביוני יהווה פשרה ראויה, ויבוא לציון גואל.
אריאל
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר