יש לי ילד מקשר שלא במסגרת נישואים, אינני בן זוג של האם וגם לא הייתי.
האם אינה רוצה ממני מזונות. האם האופציה קיימת משפטית? האם ניתן לחתום על הסכם שהאם מתחייבת לא לתבוע? גם בשם הילד? האם אני חייב לפי החוק בכל מקרה לשלם מזונות אפילו סכום סימלי? מה עושים במקרה כזה? תודה
הי רונן
האם האם נותנת לך לראות את הילד?
למה האם לא רוצה לקבל מזונות?
לידיעתך- באם תגיש האם תביעת מזונות - יהיה עליך לשלם אך ורק מיום התביעה.
לא יאושר סעיף בהסכם הקובע שהאם מתחייבת שלא לתבוע וביתר שאת בשם הילד.
היתי ממליצה לך לעשות עימה הסכם בו יפורטו הסדרי הראייה שלך עם הילד כמו גם תשלום המזונות כדי שלא יהיו הפתעות בעתיד. את ההסכם יש לאשר בבית המשפט לענייני משפחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
היא נותנת לי לראות את הילד. היא לא רוצה כרגע מזונות , הילד לא היה מתוכנן, והיא לא רוצה כביכול ממני כלום. היא משנה כל כמה חודשים את דעתה ואני חושש לגבי העתיד (הבן שלי בן שנתיים)...
היא נותנת לי לראות את הילד אבל זה לא פשוט הם גרים 3 שעות נסיעה ממני. היא לא רוצה מזונות כיביכול בגלל שזה לא היה מתוכנן... היא די הפכפכית ומשנה את דעתה כל כמה חודשים ואני מפחד שתיפול עלי יום אחד דרישה לסכום כסף הזוי....
היתי ממליצה לך לנסות לדחוף להסכם
בכל מקרה תעלה על הכתב את הדברים , לרבות תשובות ממנה כדי שבכל מקרה יהיו לך ראיות לכך שאינה מעוניינת בכל סכום כסף. עד אז אין לך יותר מדי מה לעשות- אתה יכול לחסוך כסף כל חודש כאשר באם תוגש תביעה אי פעם יהיה לך יותר קל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר