שמי אסיה , ואני בתהליכיי פרידה מבעלי .
כחלק מהתהליך - נדברנו בינינו על הסדרי ראייה , ומתוך מערכת היחסים הטובה בינינו תוך תשומת לב יתרה על טובת ילדינו (2 ילדים) החלטנו על הסדריי ראיה כדלקמן : פעמיים בשבוע , בימי חול , ייקח בעלי את הילדים מהגן - אליו הביתה ללינה . וישים אותם בגן ביום המחרת עד 8 בבוקר.
כמו כן ייקח אותם כל סופש שני - לשישי/שבת ויחזירם ביום א' לגן עד 8 בבוקר.
שאלתי היא : האם גובה המזונות שאנו אמורים לחשב (לא כולל ה 1250 ש"ח לכל ילד) אלא - המדור ...ייחשב כמשמורת משותפת?? האם ישולם לי רק 75% מהסכום או 100% .
שאלה נוספת - במדור - האם "הוצאות אחזקת בית" כוללות חשמל? ארנונה??
מודה מאוד על תשובתכם.
אסיה
אין רלוונטיות כספית לעובדה שהמשמורת משותפת אם לאו. כמובן שהחלטה שיפוטית לא תתייחס לעובדה שהמשמורת משותפת לעומת הסכם ביניכם שאתם רשאים לקחת את זה בחשבון.
לעניין הוצ' אחזקת מדור עניתי על כך בהרחבה בדפים קודמים, אז בקצרה - הדיעות חלוקות בעיקרון ההוצאות הללו מחושבים כחלק מן המזונות.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על תשובתך המהירה ,
עם זאת , עדיין אבקשך להסביר לי האם בחוק - העובדה ש 6 לילות מתוך החודש הילדים ישנים אצלו - מהווים באמת "משמורת משותפת" ואיך לקבוע את תשלום המזונות?
שאלת הבהרה נוספת : מתוך הפורום הבנתי שתשלום עבור כל ילד הינו 1350 ש"ח - האם זה נכון או שזה 1250 ש"ח - שמוזכר באתרים אחרים?
מה החוק אומר?
אודה לתשובתך בשנית
אסיה יקרה,
תשלום מינימום למזונות ילד אחד ללא צרכים מיוחדים - דהיינו הבסיס - עומד כיום על 1,280 ש"ח כולל ההצמדה.
על זה יש להוסיף מדור, הוצ' מדור, הוצ' חריגות, חוגים וקייטנות.
למשמורת משותפת יש הגדרות, ולא כל אחד בהכרח נכנס בגדר הגדרות אלה. חוץ מזה שאת יכולה להבין לבד שאם יש 30 לילות בחודש והוא מממש רק 20% מזה אז על איזה משמורת משותפת מדובר?!
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה שוב על תשומת ליבך לשאלתי,
בהמשך לתשובתך ....אני אומרת : ועם זאת , עדין צריך לגזור %מסויים...האם יהיה נכון לגזור 20% מהמדור בנוסף למזונות ?? הוא לוחץ אותי לכך ואני מרגישה שאני פה נופלת בין חוסר ידע , ל-רצון לסיים ללא תככים ומהמורות קושי...
אפשר את דעתך?
אסיה יקרה,
בהסכמה (הסכם) - ניתן לעשות הכל, תקזזי ואפילו תוותרי על המזונות לגמרי (במקרה זה ביהמ"ש לא יאשר זאת!).
באי הסכמה (התדיינות בערכאות) - אין שום קיזוז בשום מקרה למעט מקרים חריגים ולכן מלכתחילה אל לך לבוא למו"מ ברפיון ידיים ולהתחיל לוותר.
אני ממליץ לך לקחת עו"ד שינהל את המו"מ במקומך כדי שלא תצאי "קרחת מכאן ומכאן"...
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
מודה מאוד על תשובתך ועל תשומת הלב הניתנת פה.
אקווה להמשך תהליך נעים ונינוח ככל האפשר.
שוב תודה
אסיה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר