שלום רב ! יש לי ילדה בת 3.5 אני לא חיה עם אבא שלה מאז שהיתי בחודש שישי !!! האבא תבעה לפני כשנתיים אבהות עשינו בדוקות ונקבעה כי הוא האבא בתקופה האחרונה הוא לא באה בכלל לראות את הילדה היום הוא התקשר ואמר שהוא רוצה לוותר על האבהות ושאני אותר על ממזונות אין לי בעיה לעשות את זה למרות מה שאני לא חושבת שזה הגיוני או טוב לילדה בכול מקרה רציתי לדעת מה מי ואיך אני מתחילה בתהליך הזה ?
תודה מראש
ולנטינה,
אינך יכולה לוותר על אבהות.
כמו כן אינך יכולהל לוותר על מזונות השייכים לבתך.
הם לא שייכים לך אלא לבתך.
זה לא חוקי ולא ניתן לעשות כזה דבר.
לידיעתך
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון לא אני רוצה לוותר על האבהות האבא בעצמו לא רוצה להיות חלק מהחיים של הילדה הוא רוצה להיתנתק אני רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות במקרה הזה כי בסופו של דבר הוא ממרמר לנו את החיים גל לי גם לבן זוג שלי וגם לילדה בעצם העובדה שהוא בא פעמיים או פעם אחד בחודש. מה אני כן עושה במקרה כזה אני לא מתכוונת להיתעקש על מה שהוא לא רוצה בכלל ומתנגד לו
בין ויתור על האבהות מצידו לבין ויתור על מזונות מצידך.
האבהות היא "שלו" והוא יכול (בערך) לוותר עליה. אבל המזונות הם לא "שלך" אלא של הילדה, ואת לא יכולה לוותר בשמה ובמקומה.
מה שאפשר לעשות זה לפנות לבית המשפט בבקשה לויתור אפוטרופסות.
הוא לא יכול לוותר על האבהות כי הוא רשום.
אבל הוא יכול, על ידי ויתור על אפוטרופסות, לגרום לכך שלא יהיה שום תוכן או משמעות לרישום הזה, ושלא יהיו לו שום זכויות מול הילדה.
אבל - זה לא פוטר אותו מהחובות.
כלומר - גם אם הוא מוותר על האפוטרופסות שלו - את החובה שלו לשלם מזונות לילדה אי אפשר לבטלץ
הוא חייב, ואפילו את לא יכולה לוותר על זה. כי זה לא שלך.
אני מנחשת שבנסיבות הללו, שאת לא יכולה לקיים את הצד שלך בהסכם (ויתור מזונות), הוא לא יסכים גם לוותר על הצד שלו (אבהות).
ממליצה לך לפנות לעו"ד לקבל ייעוץ מפורט שיתאים למצב שלך ושל המשפחה החדשה שלך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר