אני גרושה כ-10 שנים כל הזמן הזה הגרוש לא השתתף בחוגים, תשלומי בית ספר , פסיכולוג, תרופות מיוחדות כל זה כלול בהסכם הגירושים, מה עלי לעשות??
מאזשהוא התחתן הוא לא מגיע באופן סדיר לביקורים, שבתות פעם בחודש,בכלמ חופש הוא מוכן רק 1 יום בחופש הגדול 5 ימים בהסכם כתוב 2 פעמים בשבוע כל שבת שניה חופשים חצי,עלי לציין כי יש לי שני ילדים בני 9 ן-10עלי לציין שבני מטופל אצל פסיכולוג וכל פעם שהאבא לא בא הוא נכנס לחרדות עם מחשבות אובדניות.האם אני יכולה לפנות לבית דין לעניני משפחה כדי להכריח את האבא לבוא? האם אני יכולה לבקש פיצוי כספי על כל ביקור שהוא לא בא? אנא עזרתכם מה עלי לעשות
תודה רינת
שלום רינת.
ראשית, לעניין ההוצאות המייוחדות שמהווות חלק מהמזונות, פתחי תיק בהוצאה לפועל וצרפי אליו את הסכם הגירושין וכל הקבלות.
שנית, לעניין הסדרי הראיה אמנם לא ניתן לכפות עליו לראות את הילדים אבל כן ניתן לבקש מבית המשפט שיקנוס אותו בכל פעם שאינו מקיים את הסדרי הראיה ואף לבקש החזר כספי על ההוצאות שנגרמות לך בעקבות הפרת הסדרי הראיה כגון בייביסטר וכו. רצוי לנקוט בהליכים אלו בליווי עו״ד.
בברכה,
עו״ד אתי שקד
שקד-פוליבודה, משרד לענייני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר