באתר של משרד הפנים כתוב שעל מנת לחדש דרכון של קטין אם אין הסכמה של האב צריך להציג פסק-דין מבימ"ש המציין כי החזקה הבלעדית על הקטין ניתנה לו לבירור והחלטה. אין לי קשר אם האב של ילדתי לפני הרבה שנים. אין לי כתובתו של האב או מס' טל שלו והוא גר בצרפת. האם השופט יעשה חוקר בצרפת ? אם לא מוצאים אותו האם אני אקבל פסק דין על החזקה הבלעדית על הקטין לטובתי ? תודה.
לורנס שלום
על מנת שתוכלי להוציא דרכון לקטין את צריכה לפנות לבית המשפט בתביעה מתאימה
עליך להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אבל אני לא יודעת אפה נמצא את האב של ילדתי. אנחנו לא נשואים. הוא בצרפת . צריך תביעה ? כמה יעלה בערך עו"ד ?
לורנס!
יש פרוצדורה גם לתבוע אנשים שמתגוררים בחו"ל , כפי שכבר ציינתי, עליך להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום .
לגבי שכה"ט כמובן שלא ניתן לענות בפורום שכן כל עורך דין ושכר הטרחה שהוא גובה . ובכל מקרה ניתן יהיה להוציא דרכון לילדה .
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
בבקשה להנפקת דרכון בי אישור של האבא. לפרט את הנסיבות, שאין קשר בינכם בכלל ואת לא יודעת איפה הוא ולתאר שבפועל הוא רק רשום כאבא אבל הוא לא מתפקד ואני מניחה שאין מזונות וכו... ואז לבקש מבית המשפט להנפיק דרכון בלי להזדקק לאישור שלו.
לורנס,
יש להגיש תביה בעניין היותך אפוטרופסית יחידה על הילד. ביהמ"ש ידרוש תחליף המצאה לחו"ל, אין עם זה בעיה.
פני לעו"ד שיטפל בך , זה עניין פרוצדוראלי שסיכוייך לזכות בו הנם גבוהים ביורת אך הוא לוקח מס' חודשים, לכן כדאי לך כבר להתחיל בהליך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר