אני גרושה במשך כ-6 שנים, יש לי ולגרוש שלי דירה משותפת. בהסכם הגירושין נקבע כי ניתנת לי הזכות לרכוש את הדירה במשך כשנתיים מיום חתימת החוזה, כאמור עברו יותר משנתיים ולפי הסכמת שני הצדדים הדירה הושכר לאנשים . כיום הגרוש שלי דורש את חלקו בדירה , על פי החוק אכן מגיע לו חלקו אולם בשנתיים האחרונות הוא הפסיק לעבוד עקב בעיה רפואית, ומתנדנד עם המזונות כלומר חמישה חודשים אינו משלם ורק לאחר תביעה של הוצאה לפועל הוא משלם, שוב ארבעה חודשים אינו משלם ושוב רק לאחר מכתבים של הוצאה לפועל אני מקבלת את המזונות הוא העביר את מכוניתו על שם אחותו סגר את חשבון הבנק שלו ורק הכסף של הבית המשותף מהווה איום לגביו בתשלום המזונות, לכן הוא דורש למכור את הבית והתכנון לא לשלם מזונות עתידיים, שאלתי האם ניתן לתת לו את חלקו בדירה דבר שאני חייבת על פי חוק אולם לבקש כי חלק מהכסף שיקבל יהיה בביטחונות וישמש לי ולשתי בנותיי כביטחון כלכלי בעתיד, הוא הגיש תביעה לבית משפט, ואני מגישה כאמור תביעת נגד, האם יש לי סיכויים להשיג ביטחון מעין זה או שמא אני צריכה לזכות לרחמיו בעתיד ולריצות מעייפות בהוצאלפועל?
אודה לתשובה
גליה,
מה שצריך לעשות זה אפילו בהוצל"פ להטיל עיקול עתידי על חלקו בדירת הצדדים לצורך הבטחת תשלום המזונות.
ואני לא הייתי מסתפקת רק בכך , הייתי מטילה עיקול על חלקו בדירה גם בבית המשפט במסגרת תביעת הנגד שאת מגישה.
כך יהיה לו ברור שגם את יהיה פסק דין למכירת הדירה בפועל הוא לא יקבל לידיו דבר עד תום תשלום המזונות.
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אנחנו נשואים 10 שנים, הורים ל4 קטינים. הוא מסרב לתת לי גט מכיוון שהוא "הולך להישאר עם הילדים באותו בית עד שיהיו בוגרים". הוא אלים מילולית ומאיים שיוציא אותי מהבית. יש לנו בית משותף שנקנה מכספי שנינו ורכוש משותף. אני פוחדת ממנו אם כי עד כה לא היה אלים פיזית כלפי. הוא טוען שגם אם אפנה לבית משפט הוא לא יתן לי גט ושום דבר לא יעזור לי. מה עושים במקרים כאלה?
נורית יקרה,
ראשית, תשימי לב שכתבת את שאלתך במקום אחר מהמיועד לה.
שנית, היום הרבה יותר קל לכפות על בעל לתת לאשתו גט וזאת לאחר תיקון מס' 4 לחוק יחסי ממון בין בני זוג שבעצם מסדיר את חלוקת הרכוש לפני מתן הגט.
מאידך, אם הוא לא תולה את הגט ברכוש או בכספים, יש מספיק סנקציות שבית הדין הרבני ו/או בית המשפט יכולים להשתמש בהם, מחיוב כספי דרך מזונות עגונה ועד הכנסה למאסר.
הסירי דאגה מליבך, רק תעשי את שלך בדרך הנכונה ובהגינות - התוצאה מובטחת.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מה קורה שאישה מסרבת לקבל את הגט למרות שניסיתי להגיע עימה להסכם ותוך ויתור ענק על רכוש והבית?
כאשר אישה מסרבת לקבל גיטה ללא הצדקה (כי אם יש הצדקה אז היא זקאית לקבל את כתובתה), ניתן לחייב אותה בפס"ד לקבל אותו ואם עדיין מסרבת הבעל רשאי לקבל היתר מיוחד לשאת אישה נוספת.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר