כאם לארבעה ילדים אני מקבלת קיצבת ילדים של 900 ש"ח בחודש.
נכון להיום קיצבת הילדים מעוקלת לטובת חוב של בעלי בביטוח לאומי.
היום עו"ד שלי הגיש את הבקשה למזונות ולמשמורת בבית דין לעניני משפחה.
האם קיצבת הילדים תוחזר אלי?האם זה נכון שברגע שיש תביעת מזונות ביטוח הלאומי לא נוגע בקיצבת הילדים?
שלום לך,
צריך להגיש בביטוח לאומי בקשה לפיצול תיק, יש להם טופס כזה ועוה״ד שלך יכול לסייע לך למלא אותו. זה מתאים למקרים בהם בני הזוג אינם חיים יחד יותר ורק אחד מהם מגדל את הילדים. אינני יודעת מה המצב אצלכם, אך אני מניחה שעוה״ד שלך יבקש מזונות ומשמורת זמניים וכדאי להוסיף ולבקש מבית המשפט שיורה כי קצבת הילדים מביטוח לאומי תתווסף למזונות ותשולם לידייך.
עוה״ד שלך יכול לנסות ופנות כבר כעת לביטוח לאומי, לפרט את הנסיבות, למלא את הטופס ולצרף את התביעה וייתכן שיסתפקו בזה.
היוועצי עם עורך דינך ושיהיה בהצלחה.
עו״ד אתי שקד
שקד-פוליבודה, משרד לענייני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אנחנו עדיין גרים תחת קורת גג אחת. אך בעלי אינו מפרנס מזה כשנתיים, וקיבלתי צו פינוי מהדירה.(שכירות) בימים אלה אני מחפשת דירה חלופית לי ולילדיי.
בהמשך לתשובתי,
אמנם ניתן לנסות ולפנות אליהם כבר עתה, אך ייתכן שכדאי להמתין להחלטה במזונות הזמניים שתורה על העברת הקצבה לידייך, ובזמן הזה אני מניחה שממילא כבר תהיו פרודים פיזית. החליטי יחד עם עורך דינך מה עדיף במקרה שלך.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!
בברכה,
עו"ד אתי שקד,
שקד-פוליבודה, משרד לענייני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר