לפני כארבע שנים אזרתי אומץ והוצאתי את בעלי מהבית בעקבות מסכת אלימות ממושכת. שכרתי את שירותיו של עו"ד אחד שפתח רק את תיק המזונות בביהמש לענייני משפחה ובינתיים הבעל פתח את שאר התיקים ברבנות ולא רק זאת העו"ד ברח לחו"ל והותיר אותי ללא כספי. עו"ד שני טיפל במשך שנתיים בתיק אך בעקבות מחלה הפסיקה עבודתו, עו"ד שלישי סגר איתי את הסכום לתיק ונותר לו רק לסגור קצוות בין ההחלטות. בהוצל"פ הייתה החלטה של הרשם אחרי דיונים שהעו"ד השני ועל ההחלטה הגיע הבעל ערעור לעו"ד השלישי. לאחר שסוכם דמי טרחה דורש העו"ד עוד סכום בגלל הערעור. ושזה סכום נפרד מה שלא הוזכר בכלל!! אני נואשת ומרגישה שמנסים לסחוט אותי, אנא עזרו לי האם הגיוני שעו"ד יבקש שכר נוסף על ערעור שלא טופל מלחתחילה בידיו???
שלום לך,
מצער לשמוע כל מה שעבר עלייך, ליבי איתך ומקווה בשבילך שבסופו של יום תזכי בערעור. יחד עם זאת, לעניין שכר הטרחה, הכל תלוי בהסכם שלך עם עורך דינך. כעקרון, ערעור הוא אכן הליך נפרד שעומד בפני עצמו ואף מתומחר בהתאם. בדרך כלל בהסכמי שכר טרחה רשום מפורשות שזה לא כולל הליכים בערכאות נוספות ולא כולל ערעור. בדקי את ההסכם שלך ובכל מקרה נסי לדבר על ליבו של עורך הדין. אם אינו מתחשב בך כלכלית, ואת אינך מרוצה ממנו מקצועית, פני לעו״ד אחר.
בהצלחה,
עו״ד אתי שקד
שקד-פוליבודה, משרד לענייני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר