שלום רב,
אני גרוש +2 לי ולגרושתי יש הסכם שאושר בבית המשפט.
בהסכם כתוב שהדירה המשותפת לשנינו תשאר אצל גרושתי עד שבתי הקטנה תגיע לגיל 21.
עד אז תשלומי המשכנתא ישולמו חצי חצי.
היום לאחר חמש שנים ועקב קשיים כלכליים שלי אני מעוניין לבקש פרוק שיתוף למכור את הבית ולהתחלק חצי חצי
כמובן לאחר תשלום המשכנתא.
השאלה האם יש לי בכלל סיכוי כזה בבית המשפט?
תודה
שלום לך,
עקרונית ישנו סיכוי, אך יש משתנים שצריך לקחת בחשבון לרבות מה המדור החלופי שישמש הגרושה והקטינים. תגיש תביעה לפירוק שיתוף, רצוי בליווי עו״ד, ותקווה לטוב.
בהצלחה,
עו״ד אתי שקד,
שקד-פוליבודה, משרד לענייני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על התשובה המהירה.
מה לדעתך הטענה שיכולה לעזור לי לשכנע את השופט להסכים לפרוק?
אגב לגבי המדור, במידה ובית המשפט יחליט שעלי לשלם מדור בנוסף לדמי המזונות אסכים. כם ככה מתפנה לי סכום כסף גדול מביטול התשלום על המשכנתא.
יריב שלום
ישנה בעיתיות בהגשת תביעות כגון אלו שכן לא בנקל יבטל בית המשפט סעיפים שנחתמו בהסכם. עוד יובהר כי תביעה שכזו יכולה להשפיע על מרכיבים נוספים בהסכם - שכן ההסכם נחתם במקשה אחת והויתורים שהסכימה להם האישה בהסכם הם בכפוף לכך כי קיבלה את השימוש בבית עד הגיעה הילדה הקטנה לגיל 21 .היתי ממליצה לך לנסות להגיע עימה להסכם בעניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
בהמשך לדבריה של חברתי, ובהמשך לתשובתי הקודמת, צריך לקרוא בעיון את ההסכם עליו חתמתם. לאחר מכן ניתן יהיה לבדוק כדאיות והיתכנות של עילת תביעה (לדוג' זכות הקניין, חוזה גירושין כחוזה יחס, התחייבות שלך לספק כספים למדור כחלופה מידתית וכיו"ב טענות שמטרתן לסייע לך). מניסיון, לעתים הגשת תביעה "מעודדת" להגיע להסכם, אך כמובן שאם תוכלו להגיע להסכם מבלי להיזקק להליך משפטי, זה עדיף.
שוב, כפי שציינתי בתחילה, אין בידך טענות כבדות משקל, אך תמיד אפשר לנסות יצירתיות משפטית ובלבד שמסבירים ללקוח את המשמעות המלאה של הדברים (והפורום אינו המקום לעשות כן, מטבע הדברים).
בהצלחה!
עו"ד אתי שקד,
שקד-פוליבודה, משרד לענייני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר