בעלי לא עובד מזה שנתיים ואינו מפרנס אותי ואת ילדיי (4 ילדים), הגיעו מים עד נפש והחלטתי להתגרש, כמובן שהבעל מסרב לתת גט, ואין כל הסכמה מצידו לגירושים. אנחנו חיים בדירה שכורה שבחודש האחרון לא שילמנו שכירות, ובעלי הדירה תבעו אותנו אצל עו"ד. לבעלי לא כל כך מזיז, הוא חייב כספים לכל העולם, אז עוד גוף לא מפחיד אותו.
האם אני יכולה לקחת את ילדיי ולפנות את הדירה בלעדיו? למעשה הוא לא משלם לי שכ"ד ואני עם צו פינוי ביד.
גם שניסיתי לשכנע אותו לתת גט, הוא רוצה לתת לי רק 2500 ש"ח מזונות, וחוץ מזה אנחנו בחובות של כמעט 200 אלף ש"ח.
אני כבר שוקלת לקחת את גובה המזונות ההזוי רק בשביל להשתחרר.
אבל שאלתי העיקרית היא לגבי צאתי מהדירה עם ילדיי בשביל לא להיכנס להסתבכות נוספת.
תודה על כל תשובה
טלי
את יכולה לצאת את הדירה יחד עם הילדים - אין בעיה עם הנושא
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
במידה ומצאתי דירה וערכתי חוזה על שמי בלבד, יש לו אפשרות להיכנס לדירה בכוח? לדרוש לגור בדירה כי הוא עדיין נשוי לי? אני לא עוברת על החוק בלקיחת הילדים?
טלי
לגבי הדירה - הוא ייחשב כמסיג גבול ותוכלי להזמין משטרה ולפעול באמצעים הנתונים לך בחוק כגון צו הרחקה.
לגבי הילדים - אני אכן מציעה לפתוח בהליכים כמו: מזונות, ומשמורת הילדים .
אך עדין את לא עוברת על החוק.
עוה"ד מיכל זלינגר
להערכתי במקרה זה אין לך ברירה וביתר שאת בנסיבות בהן בעלך אינו דואג למדורך ומדור הילדים. במקביל היתי מתחילה בתהליך לחתימת הסכם עמו או בהליכים בבית משפט.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר