שלום שאלה חשובה לי אליך .
אני נשואה 5 שנים עם 2 ילדים 5, 2 יש לי בית ורכב ואני מתה להתגרש אני מוותרת על המזונות כדי שלא ייקח לי חלק מהבית ולא ייגע בכלום אני שלמה עם זה ורוצה לגשת לבית הדין הרבני ממש בקרוב האם זה אפשרי?
שלום לך,
ראשית אציין כי לאור העובדה שאינני יודעת מהן הנסיבות המיוחדות במקרה שלך, אינני נכנסת לשאלה איזו ערכאה עדיפה עבורך - בית הדין הרבני או בימ"ש למשפחה. זאת תוכלי לברר בפגישת יעוץ פרטנית אצל עו"ד.
יחד עם זאת, אענה לשאלותייך בצורה עניינית - הגט עצמו יכול להינתן רק בבית הדין הרבני, ולכן אם זה רצונך ויש הסכמה של בן זוגך, תגישו בקשה מוסכמת לגירושין. אם אין הסכמה, תצטרכי להגיש תביעה לגירושין ולהוכיח עילה.
לעניין הויתור על מזונות הילדים - ויתור שכזה לא יאושר כיוון שזה פוגע בילדים. יחד עם זאת, אפשר להגיע להסכמה עם בעלך שהוא מוותר על חלקו בדירה ותמורת הויתור הוא ישלם מזונות מופחתים / לא ישלם כלל. זה מעין "היוון" של דמי המזונות העתידיים, אבל כל מקרה נבחן לגופו - כמה שווה החלק שלו, מה ההערכה של מזונות שיפסקו במקרה שלכם, גילאי הילדים (כדי לדעת כמה שנים "חסך" מזונות ועוד).
מומלץ לפנות ליעוץ פרטני.
בברכה,
עו"ד אתי שקד
שקד-פוליבודה, משרד עו"ד לענייני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר