היה לי אתמול דיון העניין מזונות והסדרי ראייה.לאב יש 3 ילדים,2 בוגרים מנישואיו הראשונים,ובתי בת ה-6.על הבוגרים הוא משלם 2700 ש"ח ועל בתי 1300 ש"ח.הוא הצהיר שמשכורתו הינה בין 5000-6000 ש"ח בחודש.הוא גר אצל הוריו וידוע לי שאינו משתתף בשום עזרה כלכלית.הוא טען שהוא חסר כל וגם שאין ברשותו רכב,דבר שאינו נכון.השופטת קבעה שהוא ישלם עבור בתי סך של 1300 ש"ח מזונות כולל הכל ובנובמבר השנה הסכום יעלה ל-1600 כולל הכל כמובן וזה כי בתו הבכורה תגיע לגיל 18.השופטת לא התחשבה בהוצאות הגדולות שיש לי כמו שכ"ד 2100 ש"ח,כל ההוצאות השוטפות כמו חשמל מיסים גז וכדומה.לא התחשבה בכך שיש לי הוצאות של תשלומים לגן כמו הזנה במסגרת הגן בסך 689 ש"ח לשנה.250 ש"ח לצהרון,חוגים,כ600 ש"ח למטפלת בשעות הבוקר המוקדמות על מנת שאוכל לצאת לעבוד .כמובן שצירפתי את כל הקבלות לכך.שלא נדבר על כך שיש לי הוצאות על ביגוד שהוא בזה לעולם לא עזר.כל הכנסותיי הם 5000 ש"ח(עבודה,ק.נכות מביטח לאומי ומזונות).ניראה לי לא הוגן.כשהוא נשאל למה הוא הפסיק לעבוד בשבת,על מנת שיוכל להגדיל את משכורתו,הוא טען שהסדרן בעבודה התנכל לו ולכן נדר נדר לא לעבוד בשבת).השופטת לא ייחסה חשיבות לכך שאם הוא חסר כל באמת איך הוא לקח עו"ד כפרטי שלבטח אתם יודעים מהו מחירה ואין פה ענין של רכוש.השופטת היתה החלטית הענין גובה המזונות כך שלא היתה לי ברירה ולהסכים לכך בהתייעצות עם עוה"ד שלי שייצגה אותי מטעם המדינה.השופטת גם לא ציינה שום דבר בענין של מה קורה אם הוא ימשיך לא למלא אחר הסדרי הראייה באופן סדיר.דבר שגרם המון אכזבות לבתי אשר הופנתה ע"י הגננת לטיפול פסיכולוגי עכב בעיות ריגשיות.ניראה לי לא הוגנת ההחלטה של השופטת.אין לי מושג האם כדאי לי לערער על החלטה זו?האם בכלל אפשרי הדבר גם לאחר שבעצם הסכמתי לו אומנם באילוץ אך היתה הסכמה.מהי הפרוצודורה עירעור?האם עד העירעור הוא יוכל להפסיק לשלם את המזונות ושוב לשחק בילדה בכל הקשור להסדרי הראייה?
אשמח לייעוץ בהקדם.אלפי תודות.
אפרת,
אם הסכמת לכך לא משנה אם בכורח או לא - את אינך יכולה לערער כי זהו פסק דין בהסכמה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר