הגשתי תביעה למזונות והסדרי ראייה בנובמבר 09.במאי אשתקד,ניקבעו לי מזונות זמניים עבור בתי בת ה-6 בסך של 1300 ש"ח אשר יוצמדו למדד אחת ל-3 חודשים ללא תשלום הפרשים למפרע.רוצה לציין שהכנסותיי הם בסה"כ כ-4500 ש"ח.וההוצאות עצומות.שכ"ד 2100 ש"ח,לא כולל כמובן את כל התשלומים השוטפים כמו חשמל מיסים גזכבלים טלפון.הוצאות על הגן,חוגים,ביגוד והנעלה לילדה.מטפלת עבור הילדה בכל בוקר כשאני אמורה לצאת לעבוד וזה מצריך שמישהי תישמור על הילדה ותיקח אותה לגן.מצד האב,הוא הצהיר על הכנסה שלכ-6000 ש"ח ומתוך זה הוא גם משלם על שני ילדיו מנישואיו הקודמים כ-2700 ש"ח.(יש לציין שלבתו הבכורה יימלאו בקרוב 18.אינני יודעת אם יש לזה משמעות.בנוסף לפי דבריו גרושתו מרוויחה כ8000 ש"ח לחודש ממשכורתה אך הוא לא יכול לבקש הפחתת מזונות עבור 2 ילדיו הבוגרים.
הוא אינו מסייע לי מעבר לסכום שהוא משלםעבור בתי.הוא חי אצל הוריוכי לא משתלם לו לשכור דירה מפאת עבודתו שמצריכה אותו לשהות מ"ס ימים בשבוע מחוץ לבית.והוא אינו משתתף בשום הוצאה של הבית של הוריו.שאלותיי הן:א.האם סכום המזונות ניראה סביר או שיש סיכוי שיעלו לי את גובהם?או שלמזונות שניקבעו כבר יוספו תשלום המדור ושאר החובות שלו?במה בעצם הוא מחוייב?האם הוא אמור במקרה שיועלו סכום המזונות, לשלם אותם בתוספת ההפרשים בין המזונות הזמניים לקבועים?מה קורה בעניין ההצמדה למדד כי לזה הוא כלל לא התייחס?האם הוא אמור לרכוש לה מעט ביגוד ודברים שלהם היא זקוקה כשהיא שוהה אצלו או שאני אמורה לדאוג להמשיך לשלוח אותה אליו עם תיק שמצוייד בכל?
בנוסף,הוא לא מוכן לקחת אחריות בכל הקשור להסדרי הראייה שלו עם בתו.פעמים רבות מאוד לא מגיע לקחת אותה בשבות שהיא אמורה לשהות אצלו שלא נדבר על ביקור באמצע השבוע שזה כמעט ולא קורה.לא אשקר הגעתי למצב שכבר מעל חודש,מאז חנוכה אינני מסכימה לתת לו לראות אותה וזה כי אינני מוכנה לראות את הבת שלי מאוכזבת כל פעם מחדש כשהוא מבטל את לקיחתה לסוף שבוע אליו.מה קורה במצב כזה?הילדה הופנתה בהצעת הגננת לייעוץ וטיפול פסיכולוגי עכב בעיות ריגשיות.אינני מוכנה שהוא יפגע בה ריגשית ויהרוס את כל ההשקעה שלי בילדה שלי.האם ניתן לחייבו למלא אחר הסדרי הראייה או שאצטרך להשלים עם כל האכזבות שלה?
מתנצלת על אורכם של הדברים ואשמח למענה על כל שאלותיי.אלפי תודות.
אפרת,
אשר לשאלת גובה המזונות - מאחר וציינת שאלו הם רק מזונות זמניים, עפ"י הנתונים שנתת מן הראוי שביהמ"ש יעלה את גובה המזונות.בהחלט ,דרך קבע, נוהגים לפסוק חלק עבור מדור+מחצית חווגים
וכו'.
גובה המזונות כרגע מאוד נמוך ולא ראוי להוצאות ההכרחיות שיש לילדה.
כמו"כ, עליך לציין בביהמ"ש שאינו מקפיד על הסדרי ראייה ,עניין שמגדיל הוצאותיך.
לעניין אי - נתינת הילדה להסדרי ראייה - איני רואה עין בעין אתך.
ילדים הם לא כלי משחק בידנו.
נכון יש אכזבות, וזוהי נחלתם של ילדי גירושין - אך אין לי ספק כי הילדה אוהבת את אביה. נסי לשוחח עם הגננת , שתכנס את שניכם ותעשה שיחה גישורית לשניכם.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
בענין שאני מונעת בשלב זה מבתי לראות את אביה,חייבת לומר שאני עושה זאת בלב כבד.אך כשאני שומעת את בתי אומרת שוב ושוב שיש לה אבא שרק מבטיח ולא מקיים,ושהיא רוצה להחליף אבא,אני מבינה עד כמה ההיתנהגויות שלו מכאיבות לה למרות שאני כל הזמן אומרת לה שאבא שלה מאוד אוהב אותה ושאי אפשר להחליף אבא.בענין המזונות שאלתי קודם-ניקבעו לי מזונות זמניים.עכשיו אמור להיות לי דיון בקרוב לגבי מזונות קבועים.במידה ובית המשפט יעלה לי את סכום המזונות,האם יהיה על האב להוסיף את סכום ההפרש בין התקופה ששולמו המזונות הזמניים לקבועים או שהוא יצטרך לשלם את סכום המזונות שנקבעו כקבועים מרגע ההחלטה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר