אני נשוי בשנית ,מנשואי הראשונים נולדו לי שני בנים , הגדול כבן 15 והביע את רצונו לעבור ולגור אצל סבו וסבתו כדרך קבע , אני ואמו אין לנו התנגנדות וכך גם לסבו וסבתו ,בבית ספר האזורי מסרבים לקבל אותו והדרישה שלהם שסבו וסבתו יהיו האפוטרופסים שלו ,באמתלה שזה דרישות של משרד החינוך , מה עושים ?הילד יושב בבית בלי ללמוד .
אני וגרושתי הגשנו להם נספח להסכם הגירושים חתום על ידי עורך דין שאכן הילד עבר לגור אצל סבו וסבתו והגשנו אותו לבית משפט לעינייני משפחה כדי לקבל תוקף של של פסק דין ,הבאנו להם אישור מהמושב שאכן הילד גר שם , נראה לי תמוה שהם נכנסים לדרישות כאלו , מה לעשות ?
יכול להיות שישנם תקנות מיחדות של משרד החינוך לגבי ילדי מושב (בגלל שמדובר בבי"ס אזורי עם תקנים למס' תלמידים) אחרת כל הורה שגר בקרבת מושב או קיבוץ היה מעדיף לשלוח את הילד שלו ללמוד במקום פסטורלי...
במקרה שלכם, שהכוונות הן נקיון, יכול להיות שאתם נופלים בין הכסאות ועליכם להוציא אישורים מיוחדים ע"מ לכופף את הכללים בעבורכם.
מכל מקום, כל עוד ההורים בחיים, לסבא ולספתא אין כל השפעה על הנכדים ובטח לא סטטוס משפטי כלשהו.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר