בתחילת הדרך לפני שנה הגבר פתח תיק גירושין בבית הדין הרבני כרך את הכול. אחרי חודש מבלי להתייעץ ולדעת דרשתי מבית הדין מזונות ילדים ואישה . אחרי שהתייעצתי אמרו לי מיד לסגור את הבקשה שלי ולגשת לבית המשפט. אז ביקשתי לבטל את הבקשה שלי למזונות ילדים בבית הדין והם שלחו לתגובת הבעל. כמובן שהוא התנגד. מאז שכחתי מזה והייתי בטוחה שסגרו את זה. היום אחרי שנה שתבעתי בבית המשפט מזונות ונתנו לי מזונות זמניים והיה דיון לפני יומיים השופטת נזכרה שאולי בבית הדין יש תיק מזונות ילדים פתוח . מתברר שכן הוא היה פתוח ואך אחד מאיתנו לא ידע בכלל.ואז השופטת העבירה אותנו לבית הדין בעניין מזונות ילדים.
האם לא כך שאם אני פותחת מזונות ילדים ברבני זכותי גם לסגור בלי לשאול את הצד השני? האם ההליך של השופטת נכון ?למרות שברבני כלל לא דנו במזונות ילדים עד היום במשך 4 דיונים.
בובי שלום
ראשית הקנת סמכות לבית הדין לדון במזונות הילדים. במידה ובעלך טרם הגיש כתב הגנה הרי שאת זכאית לסגור את התיק מבלי לקבל את תגובתו.
שנית לא ציינת מה הייתה החלטת בית הדין לאחר התגובה של בעלך.
הילדים יכולים להגיש תביעה עצמאית למזונות ללא קשר לתביעה שלך בהנחה שלא הילדים תבעו בבית הדין וכך היה צריך להציג את הדבר בפני בית המשפט לענייני משפחה
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר