נקבעו לאב לשלם מזונות ל-3 ילדים בסכום של כ-4000 ש"ח. החזר המשכנתא החודשית בגין הדירה בה מתגוררת האם עם ילדיה הינו כ-5000 ש"ח. טרם הסתיים הליך חלוקת הנכסים בן בני הזוג.
האים חייבת האם לשאת באופן מלא בתשלומי המשכנתא על הבית המשותף עוד לפני שמתבררת התביעה הרכושית ובהנחה שהילדים כבר מקבלים מזונות?
יעל,
על פניו הסכום שציינת לא כולל את מדור הילדים.ואם הרכוש טרם חולק הדירה עדין במחציתה של הבעל ולכן, עליו חלה חובה לשלם מחציתמהמשכנתא.
יש להגיש בקשה מתאימה לביהמ"ש שיטפל בעניין.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
באם יצויין במפורש בפס"ד כי המזונות כוללים מדור, האם אז אהיה חייבת לשאת בתשלומי המשכנתא רטרואקטיבית במלואם וזאת עד לפירוק השיתוף?
כמו כן, מה קורה אם הבעל עבר להתגורר בדירה בבעלותנו שעד לכניסתו אליה היתה הדירה מושכרת. האם צריך לפצות אותי על חלקי בדמי השכירות שהיו מתקבלים אילולא נכנס לדירה.
יעל,
לא נראה לי הגיוני שלא יחייבו אותו לשאת במחצית המשכנתא והרי זהו נכס שלו!
בהחלט הייתי דורשת שכ"ד על שימוש הבעל בדירתכם.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מצטערת שאני שוב שואלת ומחדדת את שאלתי, אבל אם בפס"ד יקבע מפורשות שהמזונות כוללים מדור, האם אז אני אחויב בתשלומי המשכנתא.
רכיב המדור הוא בדר"כ 50% במקרה של 3 ילדים, האם זה מחייב אותי במחצית המשכנתא והשאר אמור להתחלק ביני ובין בעלי.
התשובה המדויקת (למרות שאין "בדיוק" במקרים אלה) מאד חשובה לי שכן אינני רוצה לעשות צעד (לא לשלם משכנתא) שייפגע בי בהליך המשפטי של חלוקת הרכוש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר