אני גרושה ואם לילדה בת 15, בהסכם שנחתם ביני לבין הגרוש שלי, נחתמו מזונות עד גיל 21 או אחרי הצבא המאוחר מבינהם, האם זה מספיק קביל כדי שלא יטען לשליש אם ירצה פתאום להפחית?
אילנה שלום, השאלה שלך לא מספיק ברורה. אם אני מבינה את השאלה אז תשובתי היא כי בהחלט כן. מה שהוסכם במסגרת ההסכם מקבל תוקף ש לפסק דין .כמובן שאין זה חוסם את הגרוש שלך מלהגיש תביעה להפחתת מזונות כאשר חל שינוי נסיבות מהותי
ראשית תודה רבה על התשובה, השאלה היא באם רשום בהסכם הסעיף מזונות עד...,האם זה מספק מבחינת בית משפט במידה ויתבע לשליש וכנראה שענית לי, כמו כן החוזה מוצמד לעליית מדד ואף פעם לא ביקשתי על מנת לשמור על מערכת יחסים תקינה,במידהו אחליט לתבוע אוכל לתבוע רטרו?, תודה מראש
אילנה שלום רב,
אכן הינך זכאית לגבות את כל הפרשי ההצמדה למדד המחירים לצרכן.
מדובר בסכומים בלתי מבוטלים.
במידה ותרצי עזרה בחישובם תוכלי לפנות אלי דרך הטלפון המופיע באתר.
כמו כן ניתן לפתוח תיק חייב במזונות בהוצל"פ.
בברכה, עו"ד רונית ויגלר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
בהמשך לתשובתה של חברתי עו"ד ויגלר הנכבדה, ברצוני להבהיר כי יש משמעות רבה לשיהוי בהצמדת סכום המזונות. עלייך לפחות להבהיר בכתב כי אינך מוחלת על ההצמדה לסכום הקרן. כמו כן יש לראות מה נקבע בהוראות ההסכם , אם נכתב שלא תהיה הצמדה רטרואקטיבית עלייך להצמיד את הסכום במועד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר