שלום,
אני גרושה מזה 5 שנים ולי ילד מנישואי הקודמים. כאשר התגרשנו סוכם ביני ובין הגרוש שלי 1700 ש"ח מזונות וכך גם נפסק ע"י הרבנות. כל אותם שנים הגרוש שלי שילם מזונות. לפני כשלוש שנים התגלה שבני מתעקב בהתפתחות ולפני כשנתיים אובחן כחולה אפילפסיה. הגרוש שלי מעולם לא עזר לבני בכלום שילם אך ורקמזונות ולא היה שותף לאף טיפול או אישפוז שהיה.
לפני כשנתיים הוא התחתן בשנית ונולדה לו בת. הוא רכש בית חדש ומכונית. לטענתו הוא לא מסוגל לשלם מזונות ולכן החודש לא שילם מזונות כלל ולא יודע מתי יוכל לחזור ולשלם מזונות. כמו כן אמר לי שהוא מתחנן להגיש תביעה להקטנת מזונות. אני חיה עם בחור ולי יש ממנו בת בת שנה וחודשיים ואני עובדת במשרה חלכית כ1500 ש"ח בחודש מה עלי לעשות ולמי לפנות? והאם הגרוש שלי יוכל להקטין את המזונות?
אורלי שלום
ראשית אין הגרוש שלך יכול להחליט על דעת עצמו להקטין ו/או להפסיק לשלם מזונות. גשי להוצאה לפועל ותפתחי לו תיק והם יגבו ממנו את המזונות כולל הצמדה.
הגרוש שלך יכול להגיש בקשה לבית משפט להקטנת מזונות, אך ממה שסיפרתי לי סיכויי קלושיים , יתרה מזאת אני הייתי בודק אפשרות להגדלת המזונות וכולל תביעה להחזר הוצאות (לדוגמא הוצאות הרפואיות ששלמת עבור הילד).
גשי לעורך דין לדני משפחה לקבלת ייעוץ.
בברכה
עו"ד יצחק קרט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר