בטיפשותי חתמתי על כתובה שערכה בכמה מאות אלפי שקלים.
אני נשוי טרי ללא רכוש וילדים.
אני כרגע עושה "סקר שוק" עם מס' עו"ד וכנראה שאני עומד לבחור באחד שנראה לי. אך לפני כן אני מתלבט בשאלה הבאה:
התיק יתנהל סביב השאלה מי אשם (אני כמורד, או אשתי כמורדת)
העו"ד הסביר לי שבמידה ואני יימצא מורד או מפסיד את התיק אני אצטרך לשלם מקסימום סכום של 120,000 לפי פסק דין של הרב דיכובסקי.
אחרים מסבירים לי שהכתובה יכולה להיות מחוייבת במלואה
א. למי עלי להאמין ?
ב. מה המעמד של פסיקת הרב דיכובסקי בבית הדין הרבניים ?
ג. במקרה שלי, אם הכתובה תמומש זה אומר שאני יהיה בחוב של למעלה מ - 250,000 ש"ח לאחר ששלמתי סכום לא מבוטל שצברתי כל ימי יחיי. האם במקרה זה אני אוכל למשוך חזרה את כוונתי להתגרש מהטעם שאין ביכולתי לעמוד בתשלום של הסכום הנ"ל
אלעד שלום,
בבתי הדין הרבניים אין תקדים מחייב, ולכן כעקרון "כל התשובות נכונות".
אם עניינך יידון בפני הרכב שסובר כפסיקתו של דייכובסקי, לא תחויב במלוא הכתובה.
לעומת זאת, בהרכבים אחרים הפסיקה עשויה להיות שונה.
מטרת הכתובה היא על מנת שהגבר "יחשוב פעמיים" לפני בקשת גירושין, וכמו שנכתב "שלא תהיה קלה בעיניו להוציאה".
לכן, אם תמחק את תיק הגירושין מן הסתם לא יהיה גט ולא יהיה חיוב בכתובה.
עוד אוסיף, כי ישנן עילות אשר בהתקיימן מפסידה אישה כתובתה. עליך להתייעץ עם עו"ד מטעמך בנושא.
בהצלחה!
בברכה,
עו"ד אתי שקד,
שקד & פוליבודה, משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אלעד שלום!
ראשית לגבי בחירת עו"ד שייצג אותך לא עושים "סקר שוק" לעיתים הזול הוא היקר !!!
שנית יכול ותחוייב בסכום המלא של הכתובה .קביעת סכום נמוך יותר מהכתובה הינה בדרך כלל כאשר הכתובה הינה על סכום לא ריאלי לדוגמא: חמישה מליון שקלים אבל 250,000 ש"ח הינם בגדר הסבירות.
אתה זקוק לייעוץ מקצועי על מנת לכלכל את צעדיך!!!
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר