שלום, אני משלם מזונות מזה כ-16 שנה ולבני מלאו 18 שנה, כיום הוא בכתה י"ב ומסיים עוד מעט את לימודיו.הוא החליט כי הוא מעוניין לבקש דחיית גיוס ע"מ לעשות "שנת שירות" ואח"כ להתגייס לנח"ל עם גרעין.בהסכם הפרידה נרשם בסעיף אחד שאני צריך לשלם סכום מלא עד שלבני ימלאו 18 שנה או שיסיים את לימודיו-המאוחר מבינהם, (כנראה שהוא יסיים את לימודיו כשיהיה קרוב ל-19 אבל לא זאת הבעיה. בסעיף שלאחר מכן נרשם: "אם גיוסו לשרות צבאי יופחת סכום המזונות ל1/3 עד לסיום שירות החובה. במקרה שלי לא ברור לי מה לעשות?
משה שלום!
בדר"כ מזונות לבן חייל הינם בתנאי שהוא מתגייס . במידה והבן בחר שלא להתגייס אתה תהיה פטור מתשלום המזונות עד לגיוסו
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
משה שלום,
כהמשך לתשובתה של חברתי עו"ד אשורי, אציין כי גרושתך או ב"כ מטעמה יוכלו להעלות הטענה כי שנת שירות הינה במהותה כמו שירות בצבא, כלומר בפן הכלכלי הבן עדיין מהווה נטל כלכלי על הוריו ולכן אין מקום "להקפיא" המזונות עד גיוסו.
בעקבות הגיון זה הפסיקה הרחיבה את חיובי המזונות וכיום הם משולמים בגין תלמיד ישיבה, עתודאים וכיו"ב.
בברכה,
עו"ד אתי שקד
שקד & פוליבודה, משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר