שלום רב,
בעלי מכניס אותי לחובות בחשבון המשותף וברצוני לצאת מהחשבון ולהכניס את משכורתי לחשבון נפרד .האם אני יכולה לעשות זאת?
ומה עושים עם החובות ?מחלקים ל2?
אשמח לקבל תשובה...
רוני היי,
ראשית ,את תמיד יכולה לפתוח חשבון חדש. אך אני לא סבורה שהבנק ייתן לך לצאת מהחשבון המשותף כל עוד קיים בו גירעון.
אני מציעה לגבי החשבון המשותף לתת הוראה "לחתימה הדדית", מצב שיוצר "הקפאה "של החשבון כך שלא ניתן להכניס או להוציא כספים ללא חתימה הדדית - ואז תוכלי לפחות לוודא שבעלך לא מעמיק את הגירעון....
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
וגם חשבוננו הוגבל(כרגע עד אפריל 2011), ולכן אינני יכולה לפתוח חשבון חדש- אם הבנתי נכון.
מה עלי לעשות ע"מ שהחובות לא ימשיכו לתפוח גם על שמי , כשלא אני מבזבזת????
המצב מקומם ביותר , משום שבגללו אנו משלמים חובות רבים (גם לשוק האפור- הלוואה שלקח ללא ידיעתי)הוא מלווה מאנשים כספים ללא ידעתי וכשאין לו להחזיר הוא מושך מהחשבון המשותף !!!ולא משאיר לי כסף אפילו לאוכל!!!!אני תמיד בלי שקל בארנק , יש לנו 4 ילדים קטנים וזה מאוד קשה!!! לי נימאס - אני רוצה להתגרש!!! מילא היה משלם את חובותיו מהכנסתו בלבד-אך לא ! בפועל א נ י משלמת את החובות שלו , וילדיי ואני לא חיים!!!אשמח לקבל עצה , בבקשה , נמצאת במצב של ייאוש. נתתי לו כבר המון צ'אנסים, שאף אישה לדעתי לא היתה נותנת. די לא יכולה כבר רוצה להתגרש.
אין צורך בהסכמה די בהוראה ממך.
ואת יכולה לפתוח חשבון על שם הוריך או מישהו אחר ולך יהא יפוי כוח בחשבון כך שבפועל יהא כשלך
אני נכת צה"ל , ומתקיימת מתגמולים ממשהב"ט.אם אעביר את התגמול לחשבון של אימי , בינתיים הגירעון בחשבון המשותף גדל(הלוואות שלא יכובדו וכו'...). האם הנושים יוכלו לעקל לי את התגמול?שוב, הוא יכנס לחשבונה של אימי , החשבון לא יהיה על שמי.
ומה בעצם יקרה בחשבון המשותף?
ועוד שאלה , האם הסכם חתום ע"י 2 הצדדים בכתב יד תופס ברבנות?
רוני
נושים, אם הם חכמים יטילו את העיקול ישירות למשרד הבטחון כך שבכלל הכסף לא יגיע לאמך - אבל עדין זה הצעד אותו את צריכה לעשות.
וכן הסכם חתום על ידי 2 הצדדים בכת ביד תופס ברבנות
מיכל
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר