אני ובעלי טרם התגרשנו. תבעתי מדור ומזונות בבית דין רבני, וממש לאחר מכן הוא תבע אותו דבר בבית משפט לענייני משפחה.
הדיון שלו היה קודם, ובדיון הוא ביקש יישוב סכסוך, וביהמ"ש אישר. האם זה תקין שלמרות שהוא תבע דבר אחד, הוא ביקש בדיון משהו אחר? ומה זה אומר לגבי התביעה שלי, האם אחרי שהכריעו על יישוב סכסוך, יהיה דיון גם בתביעה שלי , שבו יכול להיקבע משהו אחר?
מלכה שלום,
בביהמ"ש למשפחה קיים הליך שנקרא "בקשה ליישוב סכסוך", במסגרתו ניתן לפנות לביהמ"ש ולהודיע (אפילו לפני הגשת התביעות) כי בני הזוג נקלעו לסכסוך וכי מבוקש לסייע להם לסיים הסכסוך בדרכי שלום. בעקבות כך, ביהמ"ש מפנה את הצדדים ל"יחידת הסיוע" - מחלקה של עובדים סוציאליים וגורמים מקצועיים נוספים, אשר מסייעים לצדדים לפתור הסכסוך בדרך של הסכם. חשוב להדגיש, כי ההליך ביחידות הסיוע מתאפשר אך ורק בשיתוף פעולה מלא של שני בני הזוג. כמו כן, יצויין כי לצורך מיצוי ההליך, בית המשפט מורה על עיכוב הליכים ל- 30 יום, ובנוסף כל אחד מהצדדים יכול להפסיק את הליכי הסיוע. ואז התביעות שהוגשו מתחדשות רטרואקטיבית.
באם אינך מיוצגת, מומלץ כי תפני לעו"ד בדיני משפחה על מנת להיות מיוצגת בהליכים המשפטיים.
בברכה,
עו"ד אתי שקד,
שקד & פוליבודה, משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר