שלום רב,
גרושתי מקבלת הנחה מטעם העירייה עבור הצהרונים של הילדים מאז הגירושין, כבר שנה רביעית, אך היא מסתירה את זה ממני, כדי לספוג לבד את ההנחה, ככל הנראה, למרות שפסק הדין אומר שההנחה אמורה להתחלק בינינו שווה בשווה.
ניסיתי לפנות לעירייה כדי לקבל אישורי ההנחות עבור שלוש שנים אחרונות, אך סירבו למסור לי את המידע בטענה שאם הוגשה בקשה, אז זה על שמה ולי אין זכות לקבל את האינפורמציה, למרות שההנחה מתקבלת עבור הילדים ולא עבור האם.
האם אני, בתור אב גרוש, רשאי לקבל מידע שקשור לילדיי מהעירייה למרות שהבקשה הוגשה ע"י גרושתי? אם כן על מה אני יכול לבסס את זה ואיך עליי לפעול מול העירייה? למי לפנות שם?
אני לא כ"כ רוצה לערב בנושא עורכי דין/ערכאות, לפחות לעת עתה.
אודה על תשובתכם!
אין לי רעיון מיוחד
הייתי שולחת מכתב לראש העיר מציגה את ההסכם שם רשום שההנחה תהיה לשניכם ואולי נמנעת מחלקי בתשלום הגן עד לברור בעניין ...
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ח. שלום,
כתוספת לתשובתה של חברתי, אני מפנה אותך לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. לפני מס' חודשים עבר תיקון לחוק, במסגרתו הוסף סעיף שמדבר על זכות הורה לקבל מידע בעניין ילדו מגופים המנויים בתוספת. רשות מקומית היא אחד מהגופים, ואני מתכבדת לצטט את הסעיפים הרלוונטיים לנוחיותך.
תוכל לעשות במידע הנ"ל שימוש במסגרת המכתב שחברתי המליצה כי תכתוב לעייריה.
בברכה,
עו"ד אתי שקד,
שקד & פוליבודה, משרד עו"ד
סעיף 14 (ב):
"גוף המנוי בתוספת ומחויב על פי הוראות כל דין למסור מידע בכתב להורה בעניין ילדו הקטין, וקיבל מהורהו של הקטין הודעה בכתב על רצונו לקבל עותק מהמידע בנפרד מהמידע שנמסר להורהו האחר של הקטין, ימסור את המידע גם לאותו הורה; ואולם נודע לגוף המנוי בתוספת, כי נשללה או הוגבלה האפוטרופסות של אחד ההורים בהחלטת בית משפט, לא יחול האמור בסעיף קטן זה אלא לגבי עניינים אשר נותרו נתונים לאפוטרופסותו של אותו הורה, אלא אם כן קבע בית המשפט אחרת; השר, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, רשאי, בצו, לשנות את התוספת."
ציטוט מהתוספת:
"תוספת
(סעיף 18(ב))
1. מוסד פיננסי שהוא אחד מאלה:
(1) תאגיד בנקאי, כהגדרתו בחוק הבנקאות (רישוי), התשמ"א-1981;
(2) מנהל קרן, כמשמעותו בחוק השקעות משותפות בנאמנות, התשנ"ד-1994;
(3) חברה מנהלת כהגדרתה בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), התשס"ה-2005.
2. המוסד לביטוח לאומי.
3. מוסד חינוך, כהגדרתו בחוק לימוד חובה, התש"ט-1949.
4. רשות מקומית ומועצה אזורית.
5. מוסד רפואי שהוא אחד מאלה:
(1) בית חולים כמשמעותו בסעיף 24 לפקודת בריאות העם, 1940;
(2) מרפאה כמשמעותה בסעיף 34 לפקודה האמורה בפסקה (1);
(3) קופת חולים כמשמעותה בחוק ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ד-1994."
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר