שלום לך,
אני איחרתי בתשלומי המוזונות להוצל"פ והוגשה בקשה במעמד צד אחד (ללא ידיעתי) מצד האמא לעיכוב יציאה מהארץ כנגדי. ניסתי להתגונן כנגד עיכוב היציאה בהוצל"פ כאשר החוב היה מאופס אך כבוד השופטת בהוצל"פ טענה כי החוב שלי הוא לא רק חוב העבר כאם גם חוב העתיד. עד לגיל 18 של הילד ובשל כך רק בתנאים מחמירים מאוד של העמדת סכום גבוה מכל החוב המשוער או הבאת שני ערבים בעלי שכר של 7000 ש"ח שיעוכבו ליציאה עד לשובי יורשה לי לצאת לחו"ל. שאלותי הן:
1. במה שונה אב שהתגרש ונפסק לו מזונות (נקרא חייב בהוצל"פ) מאשר זוג אחר (לדוגמא על סף גירושין) שדווקא את חרותו של הראשון שוללים וכנגדו ניתן להוציא בקלות כזאת צו עיכוב יציאה מהארץ כאשר חוב העבר מחליף צורתו ללא התראה וללא כל פסיקה בעיניין והופך פתאום לחוב העתיד וכנגד האב השני שהינו גם חייב אך לא ע"פ ההוצלפ אלא ע"פ החוק במדינתו שחייב לזון את ילדיו לא ניתן לעכבו מהארץ אלא רק במקרים קיצוניים ביותר תוך בדיקת יכולתיו וכוונותיו ובטח ובטח שלא ניתן במעמד צד אחד להחליט החלטה שכזו.
2. נובע מהאחד - האם ניתן לשלול יציאתו של חייב בבקשה של צד אחד כלומר שלא בידיעתו???
3. האם קיימים סיכויים סבירים לבטל את החלטת ההוצל"פ (שנתקבלה במעמד צד אחד..) על ידי ערעור על ההחלטה של ההוצל"פ לבית המשפט לעינניני משפחה גם כאשר עבר זמן רב מאז ההחלטה?
אודה לתשובה ולהפנייה לעו"ד בעל ידע בתחום.
יואב שלום,
התנאים להוצאת צו עיכוב יציאה לאחר מתן פס"ד קלים יותר מאשר במצב כי רק תלויים הליכים בהן לא ניתנה הכרעה. יתרה מכך,ההתייחסות בהוצל"פ לחוב מזונות היא בחומרה יתרה.
על כן, באים תפקיד ערבות תוכל לצאת מהארץ, וכשתחזור ערבותך תחזור אליך.
לעניין גובה הערבות ניתן להגיש בקשה לעיון מחדש ולהסביר כי סכום ההפקדה עולה על כל החוב או להגיש ערעור לביהמ"ש למשפחה.
בברכה,
עו"ד רונית ויגלר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר