שמי מיכל אני חד הורית ל3 ילדים קטינים יש לי 2 ילדים מנישואים קודמים שעברו לגור עם אביהם לפני שנה ויש לי ילד נוסף בן שנה מחוץ לנישואים שמתגורר איתי. הילדים מנישואי מגיעים אלי עם הסכם של הסדרי ראיה שאני לוקחת אותם פעם בשבוע וכל שבת שניה כמובן שיש לי הוצאות עליהם כשהם מגיעים ונותנת להם מה שיש שאפשרותי מכיוון שעימי חי ילד נוסף שזקוק גם לתמיכתי. מצבי הכלכלי מאוד קשה אני משתכרת משכר של 2000 שח בלבד ומקבל השלמת הכנסה בגובה 1200 שח בלבד ויש לי המון הוצאות כי יש לי תינוק בבית. הגרוש שלי כול הזמן מבקש ממני כספים ל2 ילדיי ואומר שאני חייבת להשתתף איתו בכול ההוצאות לא עשינו שום הסכם על כך. אני נותנת מה שבאפשרותי כי אני בעמי בקושי שורדת. לאחרונה איים שיתבע ממני מזונות ושזה מגיע לו. אני יודעת שלא ניתן לתבוע מזונות מהאם כשמצבה הכלכלי לא טוב וחוץ מזה כשהילדים מגיעים אליי אני מוציאה עליהם לא מעט. שאלתי היא אם הוא יכול באמת לתבוע אותי כשמצבי כה קשה ואני צריכה לדאוג לילד שחי עימי בנוסף בבקשה אשמח לתגובות ולייעוץ בנידון. תודה מיכל
מיכל שלום,
ע"פ התיאור אין כלל חשש כי עליך להעביר דמי מזונות.
ע"פ הדין שחל על יהודים, החיוב במזונות ילדים מתייחס לאב בלבד. (יובהר כי מעבר לצרכים הירכיים ההוצאה נחלקת בין ההורים מדין "צדקה") אולם לאור מצבך הכלכלי אין חשש.
יתרה מכך, הייתי דורשת מהאב השתתפות בהוצאותיך הנובעות מביקורי הילדים.
בברכה,
עו"ד רונית ויגלר.
ליצירת קשר- פרטים באתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר