שלום רב,
עברתי לגור עם חברתי לפני כחודש בדירה שהיא בבעלותי (קיימים הליכי רישום בטאבו . יש לי עליה הערת אזהרה).
על הדירה יש לי עדיין הלוואה קטנה שאני משלום דרך המשכורת שלי (הלוואה של 20000 ש"ח).
שאלתי היא האם ישנה סכנה שאם נניח אפרד מחברתי שהיא תתטען שיש לה זכויות כלשהם על הדירה?
חברה שלי הציעה להשתתף איתה במחצית מההוצאות של החשבונות. האם זה עלול לשמש כנגדי יום אחד - אם היא תרצה להוכיח זכאות כלשהיא על הדירה?
תודה רבה!
שלומי היי, לשאלה שלך יש מקום שעה שאתה וחברתך נכנסים למערכת המובילה אותך למקום משפטי ולהגדרה של "ידועים בציבור". לכן, יש מקום חשוב לשאלתך. יחד עם זאת, בגלל, שהדירה כבר שלך ונותרה הלוואה רק של 20,000 ש"ח אני סבורה שסיכוייה לטעון טענה כלשהי תהיה אך ורק לטענה כספית ולא קניינית כבעלת זכויות בדירה!
אשר להשתתפות בהוצאות החזקת הדירה, אני חושבת שמן ההגינות שהיא תשתתף בהוצאות . והרי אם הייתה שוכרת דירה מצד ג' הייתה משלמת בגין החזקתה....
באופן כללי ניתן לערוך "הסכם חיים משותפים", שם יוגדרו כל הזכויות שלך והכול יהיה ברור ותוכל "לישון בשקט". כאן המקום לפנות לעו"ד ולנסח מסמך משפטי שיגן עליך בעתיד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר