יש לי בן כבן שלוש לא מנישואין אני כרגע תובעת את אביו לתביעת מזונות ואבהות כרגע אין קשר בין האב לבני עד סיום קבלת תוצאות בדיקת אבהות. לבני יש אח חורג בן 6 , שאלתי היא: מה יקרה אם בעוד שנה שנתיים בני ישאל על אחים סבים וסבתות נוספים וירצה לראותם וליצור עימם קשר? לאחרונה בני שואל שאלות רבות לגבי אביו והאם יש לו אח או אחות. האם זה יהיה חוקי ליצור בינהם קשר או שהכל צריך לעשות דרך בתי משפט. כידוע לי הסבתא והסבא מצד האבא לא יודעים דבר על נכדתם הנוסף האב מסתיר זאת מהם.
אילנה שלום!
בעיקרון לא ניתן לחייב את האב לקיים הסדרי ראיה עם הבן או להכיר את הבן למשפחתו . ביום הדיון את יכולה לטעון ולבקש כי האב יראה את הילד וכך יווצר קשר . במידה והאב יסרב לראות את הילד הדבר יבוא לידי ביטוי בגובה המזונות .
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על התשובה המהירה, אך כפי שידוע לי בדרך כלל ילד מחוץ לנישואין מהווה בעיה בעליית גובה המזונות במידה והאב אינו מעונין בהסדרי ראיה. אך אשמח לקבל תשובה האם בני יוכל ליצור קשר עם הסבתא והסבא ואחיו החורג בעתיד שכן הם לא יודעים על קיומו? האם צריך לעששות זאת בהתערבות עורכי דין או שלבני יש את הזכות בעתיד לפנות אליהם בדרך ישירה? אינני מסתירה מבני דבר מכיוון שהוא שואל המון שאלות אני מראה לו תמונות ומסבירה שכרגע הם נמצאים רחוק ולא ניתן לראותם אבל ככל שהוא מתבגרהשאלות נעשות מסובכות יותר לגבי הצד השני
אילנה שוב שלום!
העובדה שילדך נולד מוחץ לנישואין אינה מעלה ואינה מורידה מזכותו למזונות. ובאם האב אינו נוטל חלק בהסדרי הראיה הרי שאת זכאית לתוספת מזונות בגין בטיפול היחודי שאת מעניקה ללא עזרה מהאב .
לגבי שאלתך השניה הרי שרצוי ליצור קשר עם המשפחה המורחבת באמצעות מתווך (פקידת סעד או דומה לה) שכן אינך מודעת לתגובת המשפחה ולא תרצי להפגע או לפגוע בילד מעבר לפגיעה שאינו רואה את אביו .
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר