לפני כחודש התחתנתי עם בן זוגי, אבל עקב טעות של הרבה במילוי הכתובה, הרבנות לא אישרה אותה, וכדי לקבל תעודת נישואין עלינו לחתום שוב על כתובה מתוקנת. אני בהריון ואמורה ללדת בעוד מס' חודשים. בן זוגי ואני שקלנו לא להתחתן, ולהישאר רווקים בעיני הדת והמדינה, וזאת משיקולי מס הכנסה בלבד.
רציתי לדעת מהם היתרונות והחסרונות בהבאת ילד ובחיים זוגיים בכלל מבלי להיות נשואה (אפילו לא נישואים אזרחיים!). האם יש לי הטבות מביטוח לאומי? האם לילד יהיו בעיות כשירצה להתחתן (למרות שתמיד ניתן להתחתן במהלך השנים...)? מה קורה במקרה של פרידה?
תודה על העזרה.
מיכל היי,
למעשה המצב אותו את מתארת הנו מצב של ידועים בציבור ,שחיים חיים מלאים ללא נישואין. יש יתרונות וחסרונות לעניין , כמו בהרבה דברים בחיים. למשל, חיסרון -בעקרון, לא תהיי זכאית למזונות אישה כי אינך נשואה. יתרון - אם תפרדו מועד הקרע ייחשב למוע דהמיידי של הפרידה ולא תצטרכי להמתין לכל מיני מועדים הקבועים בחוק עד לקבלת דרישותיך....ועוד ועוד ועוד
אם תרצי לדעת יותר גשי לייעוץ
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר