אני גרה בארץ ואחותי בצרפת.
דירה אחת נמכרה בצרפת באישורי והכספים מוחזקים אצל הנוטריון כבר 3 שנים.
דירה נוספת נמצאת בארץ ויש עליה צו ירושה שהוחלט נחתם ונפסק על ידי בית המשפט לעינייני משפחה שכ75 אחוזים שייכים לי.
תהליך אישור הצוואה הסתיים בפברואר השנה וכל המסמכים נשלחו לצרפת לנוטריון.
הנוטריון בצרפת מאז כל הזמן ביקש מסמכים ותרגומים מהחוק הישראלי ותרגומם על פי החוק הצרפתי ואת הכל סיפקתי לו.הוא מושך את הזמן מפברואר (למעשה כבר 3 שנים ממכירת הדירה בצרפת)ולא משחרר את הכסף בהוראת אחותי.אני מסכימה למכור את הדירה בארץ כמובן אבל חוששת עד שלא אקבל את חלקי מצרפת.האם יש לעורך דין זכות להחזיק בכסף? אני הבנתי שאין קשר בין שתי הדירות ושעל פי החוק כל דירה נידונה בנפרד, האם זה חוקי שהוא לא רוצה לשחרר את הכספים ובנוסף הדירה בצרפת נימכרה כשאני חתמתי על מסמכים שאני מסכימה למכירה ואחותי לא חותמת לי על כאלו מסמכים כך שגם אם אני רוצה למכור את הדירה בארץ אין לי ייפוי כח והכל עומד על מקומו.אני צריכה ייעוץ בהקדם.תודה
מישל שלום
אכן הייתי ממליצה לך לפנות ליעוץ מקצועי. נראה לי כי לא תוכלי לקבל מענה הולם דרך האתר אלה עו"ד העוסק בדיני משפחה צריך ורצוי כי יפעל בישבילך.
בברכה,
עו"ד רונית ויגלר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר