שלום רב,
אני בהליכי גירושין. יש לנו חשבון בנק משותף וחלק מכספי החיסכונות המשותפים מקורם בירשוה שקיבלתי.
האם דין כספים אלו כדין הרכוש המשותף ועלינו לחלוק בהם
תודה
אוה שלום
בעקרוןכספי ירושה הנם מחוץ לשיתוף!!!
יחד עם זאת, אם הכנסת אותם לחשבון המשותף זה כאילו ואמרת אני רוצה לשתף אותך.
לכן חשוב לי להבין איך הכספים נכנסו , האם הם בפק"מ נפרד? האם שמשו אתכם ליום יום? בכל מקרה ,הייתי נלחמת עבורך ודואגת שאלו יהיו רק הכספים שלך!!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על התגובה לשאלתי,
בעלי טוען כי לא השתמשנו בכספי הירושה מאחר והצלחנו לנהל את הצרכים גם הלא שוטפים מיתרת המשכורת הגבוהה שלו ולכן כעת הוא שותף לחלק מכספי החיסכון שאמנם מקורם בירושה ואולם בעצם בדרך זו הוא שותף להם ו"עזר" לשמור עליהם כסכום שלם
האם יש בדבריו משהו שבימ"ש יכול לאשר
בברכה,
כפי שעניתי לך קודם, אם ניתן להוכיח שירושתך נכנסה לח-ן כמיקשה אחת והיא עודנה שם, סביר להניח שביהמ"ש לא יאשר לכלול אותם באיזון.
לטענתו של בעלך (שהיא אומנם טענה יפה אך לסוגיה אחרת...), בינתיים חובת הפרנסה מוטלת על כתפי הבעל בין עפ"י חוק ובין עפ"י ההלכה היהודית ומשכך ניהול הצרכים המשפחתיים בכללם צריכים לבוא מיתרת המשכורת הגבוהה שלו ולא של אף אחד אחר.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אני מבינה כי מכאן כדאי לי לקבל יעוץ ספציפי יותר למקרה ואולםן שאלה קטנה אחרונה אם אפשרי: אם המקרה היה הפוך, קרי הכסף שמקורו בירושה היה שייך לבעלי זה היה משנה התמונה?
את בטח מכירה את המשפט: כולם שווים בפני החוק...
ירושה היא ירושה ונהנה מירושה הוא נהנה ללא הבדל דת, גזע או מין.
לא אין הבדל אם הכסף שמקורו בירושה היה שייך לבעלך.
בברכה,
עו"ד יואב תם
כיום ניתן להתחקות אחר כל פעולות הבנק שנים אחורה, אם תוכלי להוכיח את הסכום שקבלת בירושה ולהראות שהוא נכנס בשלמות לח-ן ושלא נעשה בו שימוש, סביר להניח שביהמ"ש יאמר כי כסף זה מקורו בירושתך ואינו בר חלוקה.
בברכה,
עו"ד יואב תם
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר