שלום ! הוריי התגרשו לפני שנתיים בעקבו הכרות של אבא שלי עם מי שהיום בת זוגתו. לאחר הגירושים עבר להתגורר עמה בדירה שכורה שלה ורכש דירה על שמו שתהיה מוכנה בעוד חצי שנה ואז יעברו שניהם לגור בדירה זו עם בתה של בת הזוג. כאשר חס וחלילה אבי ימות מה חלקה של חברתו בדירה החדשה של אבי, האם נוכל לפנות אותה מהדירה או שהיא תשאר לגור שם עם בתה? האם לבתה יש זכויות כלשהם(היא בת 18)?מה זה אומר מזונות? האם מגיע לה מזונות? האם מגיע לה את המכונית שרשומה על שם אבי?ומה לגביי חשבון הבנק שלו? האם היא צריכה להוכיח שהיא ידועה בציבור שלו? מה קורה עם הדירה בכל התהליך הזה האם קודם אנחנו מקבלים את הכסף(הילדים) ורק אם היא מוכיחה משהו אנחנו נותנים לה את חלקה?
מיטל היקרה,
את מערבבת מס' נושאים, ומאוד קשה לענות על שאלות היפוטתיות. אבל אני אנסה...
אם אביך הכין צוואה או יעשה צוואה בהמשך חייו, הוא יחליט למי ילך רכושו ולפי צוואתו כך ינוהל רכושו.
אם ידועתו בציבור , תלווה אותו עד מותו, והיא אכן רכשה עמו את הדירה החדשה , מחצית מגיע ךה.
אם אביך רכש את הדירה לבד, והיא רק עברה לגור עמו, ייתכן ויגיעו לה מזונות מן העיזבון לתקופה מסויימת מאחר ונשענה עליו. לבתה אין כל קשר.
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אומנם חברתו של אביך מתגוררת עימו רק שנתיים וזה לא מספיק זמן כדי להקרא "ידועה בציבור" אך בעוד מספר שנים ובהתמלא כל דרישות החוק היא אכן תהיה זכאית להינות מחלק בזכויות אביך - גם כן עפ"י החוק. (ראי גם תשובות שלי מפורטות יותר בדפים קודמים.)
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר