הנני גרושה משנת 2007 חד הורית ל 2 ילדים כשאחד מהם לומד בחינוך מיוחד מגיל 3 וזקוק לטיפולים וכו...- אני מקבלת מזונות בסה"כ 2500 ש"ח על שנייהם + חצי הוצאות חינוך + חצי הוצאות רפואיות חריגות + חצי קייטנה + חצי חוג.
הגרוש נשוי פעם שניה + 2 ילדים של שניהם, הוא לא מוכן לשלם לי את חצי ההוצאותץ החינוכיות והחוגים וטוען שאלו מותרות - ועקב נישואיו קשה לו לשלם - אח"כ הוא בא בטענהשבעקבות תשלום שהנני מקבלת מביטוח לאומי - "קצבת ילדים חודשית" + תחילת כל שנה מענק לימודים לילדים - אזיי הוא לא חייב לשלם לי ובכסף הזה אני אשלם את כל החינוך - האגרות - החוגים ....
בקיצור הוא קובע חוקים חדשים .
השאלה שלי - אם משנת 2004 הנני מקבלת מזונות 2500 ל-2 ילדים צמוד למדד - כמה אני אמורה לקבל היום - אם משנת 2004 לא העלה לי את הסכום בעקבות המדד?
שנית - האם בעקבות נישואיו ומשפחתו החדשה - ראשי בית המשפט להוריד לי מסכום המזונות הקיים?
- האם יש לי סיכוי אם אפנה להוצל"פ בתביעה על החוב כנגד קבלות והוכחות שהוא "אינו רוצה" לשלם - האם יש לי את הסיכוי לנצח ולקבל את המגיע לי עפ"י חוק?
לניקול שלום!
ראשית , מזונות צמודים למדד ואם אבי ילדיך לא שילם את ההצמדה את יכולה לפתוח תיק הוצל"פ ושם גם יערכו לך את החשבון.
לגבי מחצית החוגים וכו', במידה ובפסק הדין למזונות או בהסכם הגירושין מצויין כי עליו לשלם את מחצית ההוצאות הנ"ל , גם בגין התשלומים הללו את בהחלט יכולה לפתוח תיק הוצל"פ .
לגבי הקטנת המזונות , הוא צריך להגיש תביעה להקטנת מזונות , בכל מקרה את מקבלת את המינימום לכן הסיכוי קלוש שבית המשפט יעתר לתביעתו .
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר