במקביל לפגישות גישור שהתנהלו ביני לבין בעלי דאז לגבי הסכם גרושין גיליתי גוש בשד. עברתי בדיקות חוזרות ונישנות עד שהוברר שהגוש שפיר אך חשוד והרופא המליץ על ניתוח. הידיעה הזאת גרמה לי לפחדים ולדיכאון ולא שיתפתי אף אחד בדאגותי. במקביל לחץ עלי בעלי לחתום על ההסכם שכבר היה לקראת סיום , רק נשאר סעיף הדירה ושוויה. הוא התכוון לרכוש את חלקי בדירה ולכן היה מעוניין להעריך את הדירה בכמה שיותר פחות. מכיוון שהייתי בדאגות בריאותיות לא בדקתי את שוויה האמיתי של הדירה והסתמכתי על הצהרותיו של הבעל,בדבר מחירה הנמוך של הדירה ,שבין היתר איים עלי שאם אעשה לו "בעיות עם הדירה הוא יעשה לי בעיות עם הילדים(יקח לי הילדים )". מכיוון שגם כך הייתי במצב נפשי קשה עקב הידיעה שאני זקוקה לניתוח ועדיין לא שיתפתי אף אחד במצבי הבריאותי, נכנעתי ללחציו וחתמתי על ההסכם. זמן קצר אחר כך נודע לי שמחיר הדירה עלה בדיוק כשהייתי צריכה לפנותה. ברור לי שאם הייתי ללא דאגות רפואיות הייתי יכולה להתייעץ עם גורמים מומחים שהיו מזהירים אותי מפני עליית מחירי הדירות הצפויה והייתי מבטיחה את ערך הכסף על חלקי בדירה.ברור לי גם שבעלי ידע על כך שמחירי הדירות יעלו לכן לחץ עלי לחתום על מחיר דירה נמוך , זאת כדי שיקנה את חלקי במחיר נמוך.
האם יש לי עילה משמעותית לביטול ההסכם , או את סעיף הדירה בלבד ?
עוד עלי לציין שסמוך לזמן שגיליתי הגוש כבר הייתי במו"ם עם עו"ד שהיא טוענת רבנית והגשתי תביעה בביד"ר לכתובה. לא קיבלתי ממנה שום יעוץ לגבי הסכם הגרושין, כיוון שזה לא תחום התמחותה.לא קיבלתי שום יעוץ מאף גורם (משפחתי או מומחה ) לגבי הסכם הגרושין. הייתי כולי בדאגות רפואיות ודעתי לא הייתה נתונה למומחים בתחום הנדל"ן ו\או הכלכלה. לגבי התביעה בביד"ר היא הוגשה לפני שנודע לי על הצורך בניתוח, ומשנודע לי, כבר הייתה התביעה בידי עוה"ד ויוצגתי על ידה בדיונים שהתקיימו כשאני כבר בצל הידיעה על הניתוח.
שוב, האם יש לי עילה לביטול הסעיף על מחיר הדירה, לאור מצבי הירוד באותה התקופה , למרות שהתקיימו דיונים בנוגע לכתובה. שאז לא הייתי צריכה להפעיל שיקול דעת אלא רק עניין טכני של הופעה לדיון ועוה" ד שלי עשתה את כל העבודה ודיברה בשמי.
האם הצד שכנגד יכול לטעון שלא הייתי במצב ירוד אם הייתי בדיונים ברבנות. אני אטען שעוה"ד שלי דיברה בשמי עקב מצבי הירוד , והיעוץ על הכתובה נעשה הרבה לפני שנודע לי על הניתוח.
מה סיכויי ???
צ.א. היי,
ביטול הסכם ואפילו סעיף אחד בו הוא עניין קשה ומורכב - אך אפשרי בנסיבות מתאימות
עד שלא אראה את ההסכם בפועל לא אוכל לתת תשובה מוסמכת.
הסיבה של טרדה רפואית , אינה מספקת לצורך ביטול הסכם.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר