אני נשואה כשלוש שנים +2 ילדים, בזמן הנישואים נפרדנו לשנה וחצי ואף פתחנו הליכים בעקבות אלימות מצד בעלי, ואף ניתן פסק דין למזונות. אך הוא לא הגיע לאף דיון ברבנות בכל מיני תירוצים, לבסוף החלטנו לשוב לחיות ביחד לאחר שהוא הבטיח שהשתנה. חיינו יחד כחצי שנה, והחלטנו להביא ילד נוסף, אך האלימות חזרה והגשתי תלונה במשטרה, הוא עצור כבר 3 חודשים וצפוי לשבת עוד 6 חוד'. עכשיו אני רוצה להתגרש והוא מאיים עליי רציתי לדעת אם יש בסיס לאיומים.
1. הוא מאיים שייקח ממני את הילדים, אני עובדת ולומדת והוא אלים ומכור לאלכוהול סמים והימורים, הוא הודה בזה במעצר האחרון שלו.
2. מאיים שיילך ללמוד בישיבה או ילך למסגרת טיפולית עם שיחרורו מהכלא וכך לא יצטרך לשלם מזונות.
3. מאיים שלא ייתן לי גט אלא יסחוב את זה, הוא יכול לבקש שלום בית אחרי מס' ניסיונות לשלום בית שכולם לא הצליחו?
4. הוא רוצה לראות את הילדים ככל שיחפוץ, וכפי שאני מכירה אותו הוא רק רוצה להיות קרוב אליי ולהפריע לי מלהמשיך בחיי. אני לא מוכנה ורוצה הסדרי ראייה מסודרים אך הוא מאיים שאם לא יראה אותם כמה שירצה אז הוא לא יראה אותם בכלל ויתנכר אליהם הוא יכול להתעלם מהסדרי ראייה ולנתק קשר עם הילדים?
5. הוא מאיים שיברח מהארץ וכך לא ישלם לי כלום הוא יכול לברוח מרגע פתיחת תיק הגירושין?
6. שאלה נוספת האם במקרה של ילדים קטנים (גיל שנתיים) מקובל שהאב לוקח את הילדים לשבתות וחגים? ואיך הסדרי ראיה בד"כ עם תינוק?
תודה.
אלמונית יקרה,
שאלותיך חובקות הרבה אנסה לענות:
1. יש לך עילת גירושין אני מאמינה שבית הדין ילך לקראתך ויחייב את בעלך בגטך.
2. אשר למשמורת על הילדים אין לו סיכוי. קיימת "חזקת הגיל הרך" ילדים עד גיל 6 עם האימא. מעבר לכל מה שספרת על היותו אלכוהליסט, יושב בכלא, אלים וכו'. בכל זאת הייתי פונה לבית המשפט ומבקשת משמורת ילדים כדי שהדברים יהיו ברורים .
3.גם אדם שיושב בכלא יחוייב במזונות. אם הוא לא ישלם אז הביטוח לאומי ישלם לך.
4. אדם כמוהו יוכל לראות את הילדים רק במרכז קשר. את צריכה לדאוג לכך באמצעות תביעות מתאימות לעניין משמורת הילדים.
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר