אני נפרדת מבעלי לאחר תקופת נישואין קצרה של כ-ארבעה חודשים.
אחרי החתונה קנינו רכב בשבילי שנרשם על שמי, ובנוסף שמנו חיסכון בצד מכספי החתונה שהוא שווה ערך לרכב פחות או יותר.
בעלי מבקש לעשות חלוקה כך שהוא ייקח את הפיקדון, ואני אקח את הרכב או להפך.
אני חייבת לציין שלאחר החתונה בעקבות רצון בעלי, עברנו דירה והתחלתי לעבוד במקום שההגעה אליו בלתי אפשרית ללא רכב.
לא חשבתי שניפרד וכעת אני בבעיה כי אני לא אוכל להחזיק רכב ולהשכיר דירה עם המשכורת שאני מקבלת (אני לומדת בנוסף).
השאלה היא אם אין לבעלי איזשהי אחראיות עליי בנושאים האלה.
האם הוא אמור גם לתת לי את הסכום שרשום בכתובה?
אני שואלת את זה כי תיכננתי את העתיד שלי בתור אישה נשואה וסיכמנו ביחד שאני אלמד השנה ואוכל להשתכר פחות לשם כך ועכשיו כשהנישואים עומדים להתפרק אני לבדי מהבחינה הכלכלית ואני כבר מחוייבת לעבודה וללימודים ואין לי מושג מה אני אמורה לעשות ואם לבעלי יש איזשהי אחראיות עליי מהבחינה הזו או שזו בעצם בעיה שלי..
ענבל היי
מתוכן דבריך עולה כי הרצון להתגרש מגיע מבעלך. ולכן, על חופש משלמים. לא הייתי ממליצה לך להתגרש טרם דאגה לזכויותיך , כגון: מזונות אישה וכתובה.
גם אילו היית נשואהיום אחד ,מגיעה לך, בנסיבות מסויימות כתובה.
הייתי ממליצה לך בחום לגשת לקבלת ייעוץ והדרכה אצל עו"ד בתחום כי הרבה פתונות מתוחכמים כיצד לדאוג לך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר