אנו גרושים כבר 10 שנים. לי משמורת בלעדית. בהסכם כתוב שאף צד לא יכול להוציא את הילדים מהארץ ללא הסכמת הצד השני. אני רוצה להתחתן בשנית ולעבור לחו"ל יחד עם הילדים. הילדים כבר גדולים ויהיו מעל גיל 16 ו 18 כשאצטרך לעזוב. האם במקרה כזה צריך אישור של הצד השני? אם הצד השני מסרב, מה עמדתו של בית המשפט בנושא כזה?
שואלת יקרה,
בכדי להוציא את ילדיך לחו"ל ,, ובהנחה שילדיך רוצים את חייבת לקבל את הסכמת הצד שכנג דאו בחוסר הסכמה לפנות לביהמ"ש ולא תכנסי למקום של חטיפת ילדים. כמובן, שהילד בן 18 כבר בגיר. אבל לגבי הילד בן 16 יש לפעול כחוק. בלקיחת הילדים נפגעות זכויותיו ההוריות של הצד השני, גרושך.
אם ילדיך חפצים במעבר ביהמ"ש יטה להסכים ולאפשר לך לצאת. אנא דאגי לפעול בעניין כבר היום, כי אם תדרשי לעזרת ביהמ"ש הדברים עשויים לקחת חודשים....
אני סבורה כי אם לא תהיהי הסכמה בינך לבין גרושך תהיה חייבת לפנות לעזרת עו"ד מתחום המשפחה שינהל עבורך את תביעת ההגירה.
חג שמח
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר