שלום רב,
לאחר מספר פניות לכמה וכמה עורכי דין ואין ספור תשובות הנוגדות אחת את השניה, מקווה שאולי אתם תוכלו לעשות לי סדר בבלאגן:
לפני שנה התחתנתי, נישואים שניים, כאשר לי יש ילד מנישואים ראשונים. בן זוגי עבר להתגורר בדירתי וחתם על הסכם ממון כי אין לו שום זכויות בדירה זו. תוך זמן קצר הבנתי שעשיתי את טעות חיי ואני מעוניינת להתגרש אולם יש לי שתי שאלות המטרידות אותי מאוד:
1. בשנת הנישואים הזאת איבדתי את אימי ואבי ואני אמורה לקבל ירושה לא קטנה, האם לבן זוגי יש חלק בירושה?
2. אני משלמת משכנתא על דירתי, לא סכום בשמיים, אולם בעלי טוען שאם נגיע לגירושין הוא דורש ואף זכאי למחצית הסכום שבשנה הזאת שילמתי למשכנתא, לציין כי תשלומי המשכנתא יורדים מחשבון נפרד לחלוטין השייך לי ולא לחשבון שבו הוא מופיע כשותף שלי.
3. במהלך השנה הזאת בן זוגי לקח אין ספור הלוואות וטוען כי אם נתגרש הוא ידרוש פירוק נכסים ושאשלם מחצית מכל ההלוואות הללו.
אשמח לקבל את תשובתכם והאם יש דרכים בכלל לפתור בעיות מסוג זה.
תודה
אלמונית
אלמונית יקרה להלן התשובות ואני עומדת מאחוריהם:
1. לבן זוגך אין חלק בירושה!
2. לבן זוגך עשויה היות סיכוי לטענתו למחצית המשכנתא ששילם ,כביכול,יחד עמך.תוכלי לסכל טענה זו אם תראי שלא ממש חייתם בשיתוף וכל אחד שילם מחשבונות הוצאות ספציפיות.
3ץ לגבי החובות, רק אם החובות נלקחו למען התא המשפחתי, תצטרכי לשלם מחצית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר