אנו ידועים בציבור ולנו ילד משותף בן 6. בן זוגי גרוש ומנישואים אלה יש לו 2 בנות 10 ו -15. ע"פי פס"ד נקבע גובה המזונות 2000 ש"ח צמוד מדד לשתיהן (נכון להיום זה 2400 ש"ח). לבעלי חברת בע"מ במשך 8 שנים, אשר צברה רק חובות במע"מ, מס הכנסה, ב.לאומי וכו'. במשך חיינו המשותפים, אינו הצליח לפרנס אותנו. אני הייתי המפרנסת היחידה. נכון להיום עברתי לגור אצל הורי עם הילד, בגלל המצב הכלכלי הקשה. בעלי משכיר דירה עם שותפו לעבודה בעיר אחרת (קרוב למקום עבודתו) ואנו מתראים בסופי שבוע.
ברוב העבודות שעבד, אינו קיבל כסף עבור עבודותו, דבר שהכניס אותו לעוד יותר חובות. בנוסף קיים אצלו חוב בביטוח הלאומי עבור המזונות על סך 150 אש"ח.
ברצוני לברר, האם יש סיכוי להפחתת מזונות לאור המצב הכלכלי העגום?
אם כן, האם הסכום להקטנה הוא משמעותי או שמזרעי שלא כדאי להילחם בשביל זה?
האם בית המשפט יוכל להחליט להפך, ולהגדיל את המזונות?
תודה מראש
אווה שלום
על פניו, 2400 ש"ח (אני מבינה שזה כולל מדור) הינם מזוות נמוכים ולדעתי הסיכוי להקטינם הינו קלוש.
יחד עם זאת אני ממליצה לכם לפנות לעו"ד לייעוץ פרטני על מנת שיבחן את התמונה המלאה ויוכל לתת תשובה המתאימה יותר למקרה הספציפי.
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר