שלום,
לי ולגרושתי ילדה משותפת כבת שנה.
עד כה היה ביננו הסכם שבע"פ בנושא הסדרי הראיה ביני לבין בתי.
לאחרונה גרושתי הגישה תביעות לביהמ"ש, אשר ביניהן תביעת משמורת.
כמו כן, הוגשה בקשה דחופה מטעמה למשמורת זמנית. המשמורת הזמנית אושרה לה.
מכיוון שהסכסוך הוסלם ביננו, בשבוע שעבר הגישה גרושתי תלונת שווא במשטרה על כך שלקחתי את בתי ללא רשות ובכך הפרתי הוראה חוקתית שכן היא ההורה המשמורן ואילו לי אין עדיין הסדרי ראיה מאושרים מביהמ"ש.
במשטרה נמסר לי כי הוצא לי צו הרחקה מגרושתי - אך לא מבתי!!
ובשיחה של החוקרת עם גרושתי נאמר לה במפורש שהצו הוא לא מהילדה וכי עלינו למצוא צד שלישי אשר יעביר לי את הילדה
עפ"י המלצות של עורכי דינה של גרושתי, היא הודיעה כי היא לא מוכנה שאקח יותר את בתי עד שאקבל הסדרי ראיה מביהמ"ש, ולמעשה הסדרי הראיה שסוכמו בע"פ מבוטלים.
מכיוון שהדיון הראשון שנקבע לנו הינו בסוף נובמבר ואינני מעוניין בנתק כה ארוך מבתי התינוקת, אשמח אם תייעצו לי מה עליי לעשות מבחינה משפטית ע"מ לזרז את הנושא ככל שאפשר.
במשרד הרווחה נאמר לי כי יש תורים ארוכים וכי זמן הכנת התסקיר הראשון עשוי להערך כחצי שנה.
נא עזרתכם הדחופה.
תודה
מיכל זלינגר, עו"ד
הסדרי ראייה
חג שמח
עליך להגי שבקשה דחופה להסדרי ראייה עם בתך לביהמ"ש.
ביהמ"ש ייעתר לך וייתכן שישלחו אותכם ליחידת הסיוע שתעזור לכם להגיע להבנות.
עוה"ד מיכל זלינגר
1. בהתחשב בחגים שבאים עלינו
כמה זמן לוקח הליך זה מרגע הגשת הבקשה ועד לקביעת הסדרי הראיה ע"י יחידת הסיוע שליד בית המשפט ?
2. האם רשאי שופט לתת משמורת זמנית לאם בלי לבקש את תגובת האב ומבלי לקבוע הסדרי ראיה זמניים על מנת שלא יפגע הקשר הרציף בין הבת לאב כשגילה כה רך (שנה וחודשיים) ?
היום בתי המשפט פועלים מאוד מהר .אני מאמינה שלמרות החגים אם תגיש בקשה כבר ביום א' או ב' תהיה לך החלטה כבר במהלך שבוע זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ההחלטה רק מעבירה את העניין לטיפול יחידת הסיוע
נכון ?
וכמה זמן זה יכול להימשך שם ?
האם ידרש ממני לדפוק על שולחנם על מנת לזרז הליכים ?
סביר להניח שביהמ"ש גם ייתן החלטה פרקטית,מעבר הפנייתכם ליחידת הסיוע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר