אני גרושה כבר שנה וחצי בנותיי בנות 9, 5.5, 3 ו - 2 האב מקפיד לקחת את בנותיו בהסדרי הראיה ואם יש שינוי זה בהסכמת שנינו תוך נסיון להתחשב אחד בצורכי השני (לא התגרשנו עם מריבות פשוט עשינו הסכם אצל עו"ד ותוך 3 ימים היה לנו גט) לאחרונה 2 בנותיי "הגדולות" לא מעוניינות לנסוע אליו, זה הגיע למצב שהוא גורר אותם בכוח לרכב והם צורחות עד לב שמיים, בשיחה איתו ניסיתי לבקש שזה לא יהיה בכח ושיעשה את המאמץ "לקנות את ליבם" ולתכנן איתם ביחד דברים שיהיה להם מניע ורצון משלהם להיות איתו. כרגע הבנות נחרצות לא לנסוע, החג קרב ובא והם אמורות להיות אצלו ולא מוכנותלשמוע על זה...
האם יש מקום לתת להם לעשות כרצונם? האם זה חוקי? האם בחוסר הרצון שלהם לנסוע אליו הוא יכול לבטל / להוריד מדמי המזונות שהוא משלם? יש לציין כי אני מנסה לעשות איתן שיחות כדי שכן ילכו לאביהם אבל הם ממש לא רוצות בטענה שלא טוב להם שם! וגם איתו ניסית לדבר על כך,עזרו לי מהר בבקשה מה אני עושה בחג המתקרב??????!!!!!!!!
את צריכה לנהל עם הבנות שיחה ומכוון שהם עדיין בגיל שניתן לקבוע להן מה לעשות - את מוכרחה לעמוד על שלך ולחייב אותן ללכת לחג עם האב כי הוא אביהן וזהו. אם הבנות היו בנות 16 הייתי אומרת שאין מה לעשות אבל בגיל זה אין לוותר להם. חשוב שהאב יקנה את לבן. חשוב שאתתבהירי לאב שאת עושה כל מאמץ שהבנות ילכו אליו כי אחרת הוא יכול להגיש תביעה לצמצום המזונות כי הבנות מסרבות להסדרי הראיה. אולי כדאי בהסכמה לקצר את זמן שהיית הבנות אצל האב להקל עליהן. אפשר לערב את שרותי הרווחה אבל זה יקח זמן. גשי ליועצת בבית הספר שתדבר איתן מייד לפני החג שהיא תסביר להן את החשיבות של הקשר עם האב. נראה לי ענייין של עקשנות ופינוק יתר. אל תוותרי להן - את קובעת את החוקים ולא הן.
המון בהצלחה
יהודית שמיר, עו"ד ואמא
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר